Čudesni letači iz afričkih močvara

Egzotična zima ovoga vikenda posjetitelje Zoološkog vrta grada Zagreba vodi put afričkih močvara. Na njezinim obalama obitavaju mnogobrojne vrste ptica. Njihov se broj zimi dodatno povećava jer obilje hrane tamo privlači i ptice selice.

Močvare su prirodni rezervati za mnogobrojne sisavce, kukce, vodozemce, gmazove i ptice, a one afričke upravo su zimi najbogatije.

Što se u afričkim močvarama događa tijekom zime, a što tijekom ljeta, tko tamo ima stalno prebivalište, a tko povremeno boravište, te mnogo drugih zanimljivosti, posjetitelji će moći doznati u edukativnom kutku u Tropskoj kući. Tamo će im se pridružiti i crvenouha kornjača koju će moći dodirnuti.

Neke od afričkih ptica močvarica posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba mogu uživo upoznati u volijeri izgrađenoj u sklopu prve faze modernizacije Vrta. Zahvaljujući njoj posjetitelji sada mogu ući u nastambu i vidjeti ptice na udaljenosti od metar, dva – baš kao u prirodi. Ogroman nadsvođen prostor pticama omogućuje boravak na tlu, ali i letenje. Među najzanimljivijim vrstama koje se u volijeri mogu vidjeti, su ptice krunati ždral i blistavi ibis te mala antilopa dik-dik. Mladi mužjak i ženka dik-dika u Zagreb su stigli prošle godine.

Zima u našim krajevima pticama nije omiljena. Zato će svi zainteresirani moći naučiti kako im izraditi hranilice.

Edukativni programi Egzotične zime održavaju se subotom i nedjeljom od 11 do 15 sati.

Oglas

Komentiraj

komentari