DaddyHood is in the hood! 

Početkom rujna Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo pokrenula je kampanju i 10-mjesečni projekt ‘ODABRALI TATE’ koji traje do kraja lipnja 2022, a koju vodi tajnica Udruge Melita Požgaj.

Nizom aktivnosti pruža se pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu, da kao ravnopravni roditelj mogu i trebaju sudjelovati u životu svoga djeteta. Dobar glas daleko se čuje, a glas o hrvatskoj kampanji pročuo se sve do Švedske. Nije trebalo puno da kampanja za oko (ili uho) zapne i međunarodnoj organizaciji DaddyHood Europe koja djeluje u Belgiji, Hrvatskoj i još 10-ak europskih država. Osnivači su Hrvat Marino Manzoni i Šveđanin Thomas Pickelner, a organizacija želi promijeniti čestu praksu da su očevi zapostavljeni u priči oko roditeljstva. Cilj organizacije je promoviranje aktivnog očinstva te se zalažu za ravnopravno roditeljstvo. Pokrenuli su i Dadathlon, virtualno natjecanje namijenjeno tatama i njihovoj djeci. Odvija se kroz cijelu godinu te se sastoji od tri discipline, trčanje u travnju, bicikliranje u lipnju te pješačenje u rujnu.

Udruga je sklopila divnu suradnju s dečkima iz međunarodne organizacije DaddyHood Europe koja ima sjedište u Švedskoj. Pokrenuli su je Hrvat i Šveđanin, tate kojima je misija da potaknu očeve na aktivno i ravnopravno roditeljstvo. Rade super stvari!

U utorak 28.9.2021. u 20:00 sati Marino Manzoni, jedan od osnivača, u sklopu kampanje ‘ODABRALI TATE’ održat će prigodno predavanje o ravnopravnom i aktivnom očinstvu u prostorijama MO Horvati Srednjaci u Zagrebu, Horvaćanska cesta 54. Inače 26.9. završava ovogodišnje izdanje njihove virtuale utrke Dadathlon pa će biti super prilika da čujemo iskustva i kako je sve prošlo. Ako te zanima kako izgleda 7-dnevna hiking avantura dvoje tata i dvoje 2-godišnjaka oko otoka Krka, vidimo se u utorak! Bit će projekcija njihovog kratkog filma pa je pozitivna atmosfera zagarantirana.

Dođite u utorak u 20 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, ulaz je besplatan. Mnoštvo korisnih informacija, doza inspiracije kako kvalitetno provesti vrijeme sa svojim klincima i grupna podrška su zagarantirani.

Jezične barijere neće biti jer će se druženje odvijati na hrvatskom jeziku, a pozvani su svi roditelji, oni koji to jesu i oni koji će to tek postati, te ostali članovi obitelji. Zajedničkim i međunarodnim aktivnostima pokažimo da su ravnopravno roditeljstvo i sretno djetinjstvo svojoj djeci ODABRALI TATE!

Zbog trenutne epidemiološke situacije i obaveznog vođenja popisa sudionika potrebno se prijaviti na radionice koje su besplatne.

Kontakti za prijave na edukacija, podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail udruga.roditeljstvo@gmail.com.

Sve informacije o aktivnostima i rasporedu radionice potražite na:
Web – https://ravnopravno-roditeljstvo.com/
Facebook – https://www.facebook.com/Ravnopravno

Oglas

Komentiraj

komentari