Dankinja Iben Dissing Sandahl u Školskoj knjizi predstavila novu knjigu za roditelje – ‘Igra na danski način’

Stručnjakinja za roditeljstvo, narativna psihoterapeutkinja, obiteljska savjetnica i autorica planetarno popularne knjige ‘Danski odgoj djece’ u svojoj novoj knjizi nastavlja promišljati o razvoju djece

Zagreb, 21. ožujka – Nakon uspješnice ‘Danski odgoj djece’, koji se našao na listi najprodavanijih knjiga prošle godine, svjetski poznata autorica Iben Dissing Sandahl jučer je u Zagrebu predstavila svoju novu knjigu ‘Igra na danski način‘.

Ova stručnjakinja za roditeljstvo, ovlaštena narativna psihoterapeutkinja, obiteljska savjetnica, učiteljica, govornica, ali i supruga i majka dviju djevojčica u novoj knjizi nastavlja promišljati o razvoju djece, a jučer je u prostorijama Školske knjige u Zagrebu odgovarala na pitanja zašto je igra ključan element dječjeg razvoja i kako igra razvija uravnoteženu, otpornu i zdravu djecu.

Okupljene je najprije pozdravio danski veleposlanik Christian Thorning, a razgovor s autoricom je moderirala book blogerica Alis Marić.

Inače, Iben Dissing Sandahl je nakon završetka učiteljskog studija deset godina radila u danskom obrazovnom sustavu prije nego što je stekla diplomu narativne psihoterapeutkinje.

U novoj knjizi promišljam o razvoju djecu pomoću igre koja potiče njihovo samoizražavanje i provođenje kvalitetnog zajedničkog vremena s roditeljima. Slobodno vrijeme nikad nije gubitak vremena već poticaj za razvoj istraživačkoga duha i mašte djece. Danas previše vremena i energije ulažemo u obrazovne temelje dječjeg razvoja umjesto da djeci dopustimo da istražuju sebe i svoju okolinu. Bezbrižno nestrukturirano slobodno igranje nije gubitak vremena. Upravo suprotno, igranje je dragocjeno iskustvo isprobavanja koje djeci nudi neograničene mogućnosti stvaranja i izražavanja beskonačnosti njihove mašte. Da bismo odgajali sretnu djecu moramo razmatrati djetetov fizički, kognitivni, emocionalni i društveni razvoj. U ovoj sam knjizi htjela pokazati što je najbitnije u odgajanju djece koja će izrasti u sretne osobe, a odgovor je upravo – igra. Inače propuštamo nešto vrlo važno. Današnji trendovi u upotrebi tehnologija, nove definicije obitelji, manjak osjećaja  zajedništva, izloženost necenzuriranim informacijama i drugi stresori pokazuju da je pravi trenutak za očuvanje vrijednosti obične, slobodne igre“, ispričala je autorica i istaknula kako je njezina nova knjiga iznimno praktičan savjetnik za roditelje i odgojitelje kako igru učiniti dijelom svakodnevice unutar obitelji, dječjih vrtića i škola.

Knjigu je u Hrvatskoj izdao Egmont, najveći europski izdavač za djecu sa sjedištem u Danskoj, a ‘Igra na danski način‘ može se pronaći i na policama knjižara te u internetskoj trgoviniŠkolske knjige. Predstavljanje ove knjige bilo je ujedno i idealan uvod u novu kampanju Školske knjige koja počinje 1.travnja gdje će se u posebnoj ponudi naći više od 500 naslova za djecu i roditelje.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari