Divlje ljeto školarce potiče na istraživanje prirode

Zoološki vrt grada Zagreba ljeti tradicionalno kod školaraca rasplamsava strast prema istraživanjima. Tako će biti i idućih mjeseci. U Vrtu će se od 6. srpnja do 4. rujna održavati Divlje ljeto, program namijenjen djeci od završenog 2. do 6. razreda. Tijekom pet dana školarci će, poput slavnih istraživača, proučavati svijet biljaka i životinja.

Divlje ljeto edukativne sadržaje donosi uz mnoštvo zabave i uzbuđenja. Zahvaljujući njemu školarci upoznaju svaki kutak Zoološkog vrta. Doznat će koliko se dobro snalaze u pronalasku pojedine životinje, a u orijentaciji će im, uz prijatelje, pomagati kompas. Upoznat će se s mnogim skupinama životinja i njihovim staništima, a stečeno znanje upotrijebit će u rješavanju izazovnih zadataka koje će pred njih stavljati edukatori. Vidjet će ima li među životinjama izbirljivaca kada se radi o hrani, a i sami će se okušati u njezinoj pripremi. Uzbudljivo će im biti vidjeti jesu li zadovoljili nepca raznih životinja – od papiga do majmuna. Izrađivat će im i predmete za obogaćivanje životnog prostora.

Na jedan će se dan pretvoriti u detektive te će timskim radom u Zoo laboratoriju riješiti misteriozni slučaj „otete“ žabe. Što sve rade timaritelji, doznat će iz prve ruke. Štoviše, i sami će naučiti što znači briga za životinje te o čemu sve treba voditi računa tijekom rada u Vrtu.  Upoznat će se i sa sićušnim računalom za programiranje BBC micro:bitom te doznati kako ono može pomoći u istraživanju Zoološkog vrta. Kako ne bi zaboravili životinje koje su upoznali, svoja će zapažanja bilježiti u dnevnik istraživanja.

Školarce na Divljem ljetu očekuju i razne interaktivne igre, a na kraju programa diploma Zoo istraživača.

Program se održava u dvije smjene – prva počinje u 8, a druga u 14 sati.  Djeca u Vrtu borave šest sati dnevno od ponedjeljka do petka. Skupina može imati najviše 16 polaznika, a svaku vode po dva edukatora.

Upisi u Divlje ljeto rade se putem internetske stranice Vrta.

Oglas

Komentiraj

komentari