Djeca s poteškoćama u razvoju dobila svoje igralište na Jarunu

Igralište je dio trećeg izdanja McDonald’sovog društveno odgovornog projekta „Za naš ljepši kvart“ koji se provodi u suradnji s lokalnim vlastima i na temelju glasova stanovnika

Na obalama jezera Jarun ovoga utorka vladala je vesela atmosfera. Naime, na Otoku Trešnjevka poznatog zagrebačkog jezera otvoreno je igralište za djecu s poteškoćama u razvoju. Igralište su otvorili direktor McDonald’sa Hrvatska Pavel Pavliček i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, a otvorenje su svojim dolaskom podržali i predstavnici lokalnih udruga i njihovi štićenici te predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Damir Martin, veslački olimpijac, osvajač zlatne i srebrne olimpijske medalje i aktualni dopredsjednik HOO-a. Nove sprave na igralištu omogućio je McDonald’s Hrvatska u sklopu trećeg izdanja projekta „Za naš ljepši kvart“, koji se provodi u suradnji s lokalnim vlastima u sveukupno 11 hrvatskih gradova.

U sklopu posljednjeg izdanja projekta „Za naš ljepši kvart“ građani Zagreba su tijekom prošle godine glasovanjem u McDonald’sovim restoranima od tri ponuđena projekta odabrali uređenje igrališta za djecu s poteškoćama u razvoju na Otoku Trešnjevka na Jarunu. Posebnost projekta je upravo što realizirane sadržaje u lokalnim zajednicama odabiru sami građani budući da oni najbolje znaju što je važno za podizanje kvalitete života u njihovom gradu. Tako je igralište na Jarunu sada opremljeno igralom s prilaznim rampama za lakši i sigurniji prilaz korisnika, a sve sprave dizajnirane su tako da omogućavaju sigurnu interakciju uz pomaganje razvoja motoričkih sposobnosti.

„McDonald’s posluje u hrvatskim lokalnim zajednicama već preko 20 godina te smo nakon svog tog vremena postali dijelom života i uspomena naših gostiju, a oni dijelom naše povijesti. Projekt „Za naš ljepši kvart“ zapravo je iskaz McDonald’sove zahvalnosti za dugogodišnje prijateljstvo sa stanovnicima lokalnih zajednica. Tijekom protekle tri godine njima smo prepustili odabir projekta jer vjerujemo da posjeduju najbolji mogući uvid u sadržaje koji su važni postojećim i budućim generacijama. U pronalasku potencijalnih sadržaja za koje su građani glasovali puno nam znači potpora lokalne zajednice te bih se ovom prilikom htio zahvaliti Gradu Zagrebu na suradnji prilikom realizacije ovoga igrališta. Zahvalio bih se i predstavnicima lokalnih udruga te njihovim štićenicima koji su nam se danas pridružili i kojima je ovo igralište i namijenjeno. Vjerujem da ćete ovo prekrasno okruženje jezera Jarun ispuniti igrom i veseljem.“, rekao je član Uprave tvrtke Globalna hrana d.o.o. i direktor McDonald’sa Hrvatska Pavel Pavliček povodom otvorenja igrališta na Jarunu.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić: „Prije svega, hvala McDonald’su što je omogućio realizaciju ovoga projekta. Odgovornost je svih nas da pomažemo onima kojima je to najpotrebnije i da kontinuiramo osluškujemo potrebe građana. Drago mi je da su Zagrepčani odabrali igralište za djecu s poteškoćama u razvoju upravo na Otoku Trešnjevka jer to sadržaj za koji su ocijenili da im ovdje nedostaje. Pokraj igrališta, Grad Zagreb je svojim građanima već omogućio posebno prilagođeno kupalište za osobe s invaliditetom i prostor za druženja tako da tijekom vremena koje provode na Jarunu sada imaju što im je potrebno. Vjerujem da će tu provesti mnoge lijepe trenutke uz sve sadržaje koji su im od danas na raspolaganju.“

Oglas

Komentiraj

komentari