Djeci diljem Hrvatske pomažu hrvatski reprezentativci

Zagreb, 7. studenog 2018.Zaklada Vatreno srce, koju su prije više od deset godina osnovali igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije, održat će u utorak, 13. studenoga u hotelu Westin svečanu donatorsku večer kako bi pomogli djeci diljem Hrvatske.

Tom će prilikom biti organiziran i call centar u kojem će sudjelovati svi reprezentativci, a građani će pozivom na humanitarni broj telefona pomoći u prikupljanju sredstva za pomoć Klinici za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece iz dječjih domova.

Naši reprezentativci puno su puta pokazali da imaju veliko srce, kako na terenu tako i izvan njega. Raduje me što ćemo svojim sudjelovanjem pomoći radu Klinike za dječje bolesti Zagreb i akciji Korak u život te tako još jednom kao reprezentacija, kroz Zakladu Vatreno srce, pomoći najmlađima. Pozivam sve naše navijače da daju svoj doprinos jer nema ničega ljepšega i važnijega od pružanja ruke potrebitoj djeci“, istaknuo Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i član Upravnog odbora Zaklade „Vatreno srce“.

Uz Zlatka Dalića, u Upravnom odboru Zaklade su kapetan Luka Modrić te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino, a članovi Zaklade su svi igrači i stručni stožer.

“Ponosan sam što kao reprezentacija već godinama pomažemo potrebitoj djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Mislim da smo prema najmlađima svi najosjetljiviji i da upravo djeca najviše trebaju našu pomoć pa je i ovogodišnja akcija usmjerena prema njima. Puno mališana igra puno važnije životne ‘utakmice’ nego smo mi igrali na Svjetskom prvenstvu te je naša uloga pomoći im u tome koliko god možemo. Siguran sam da će naši navijači prepoznati vrijednost i važnost ove akcije te ih pozivam da nam se priključe te da zajedno pribavimo sredstva za Kliniku za dječje bolesti Zagreb i za akciju Korak u život”, kazao je Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Najavljujući veliku akciju reprezentativaca, predsjednik Upravnog odbora Zaklade, Josip Paladino izjavio je: „Donatorska večer još je jedan humanitarni potez naših reprezentativaca kojim pokazuju svoje veliko srce. Zaklada već dugi niz godina sustavno radi na tome kako bi pomoć došla na adrese onih kojima je najpotrebnija. Zaklada većinu svojih donacija namijenjuje potrebama liječenja najmlađih, kao i razvoju njihovih talenata. Donacijama je podržala rad brojnih udruga. Ove godine prikupljamo sredstva za nabavu kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.“ 

Tijekom donatorske večere, koja će se izravno prenositi na Prvom programu HRT-a prisutni će uživati i u prigodnom zabavnom programu poznatih hrvatskih glazbenika, a bit će organiziran i call centar u kojem će sudjelovati hrvatski reprezentativci. Bit će organizirana i izložba odabranih fotografija iz Rusije autora Drage Sopte/HNS kao i izložba poznatog umjetnika Stephana Lupina inspirirana Svjetskim nogometnim prvenstvom.

Za tu će potrebu biti otvoren poseban broj telefona 060 9004, a pozivom na taj broj od 12. studenog do 3. prosinca svi građani moći će dati svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji. Cijena poziva je 6,25 kuna.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari