Djecu od vrtića treba podučavati štednji

Zagreb, 30. travnja 2022. – Djeca se s osnovama financijske pismenosti trebaju upoznavati već od malih nogu.

Kroz igru vrtićarci lako mogu shvatiti kako se novac zarađuje te kako njime raspolagati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dječji vrtić Čigra (@djecji_vrtic_cigra)

„Pozitivne navike kod djece želimo razvijati od njihove najmlađe dobi. Zato im omogućujemo da u Vrtiću steknu dobre temelje u mnogim područjima – od zdrave prehrane preko ekologije do financijske pismenosti. Mnoga djeca znaju da se novac podiže na bankomatu, no većini je proces koji stoji iza toga, posve nepoznat. Kako bi djeca odgovorno raspolagala novcem, trebaju osvijestiti vezu između zarade i potrošnje“, rekla je Vedrana Džanić, osnivačica Dječjeg vrtića Čigra.

U sklopu poduke djece o upravljanju financijama, u tom je vrtiću održana edukativna radionica Umjetnost štednje.

Ta je radionica djeci približila financijske pojmove među kojima su rad, razlika između financijskih obveza i želja, cijena želja i važnost štednje. Radionica je uključila igranje i crtanje uz mnogo smijeha, a kako bi tema ostala povod za razgovor i nakon radionice, za djecu su pripremljeni predlošci za izradu kasica prasica i slikovnice ‘Arco i Iris putuju u Južnu Ameriku’”, kazala je Marina Mesarić Radojčin, direktorica internih komunikacija i CSR-a u Ljudskim resursima Privredne banke Zagreb.

Umjetnost štednje međunarodna je inicijativa Intese Sanpaolo (matične banke PBZ-a) i Muzeja štednje u Torinu pokrenuta 2017. godine. U sklopu nje zaposlenici PBZ-a proveli su već 210 radionica u 50 osnovnih i srednjih škola u 20 gradova diljem Hrvatske. Sada je radionica prilagođena i djeci predškolske dobi.

Dječji vrtić Čigra korporativni je vrtić PBZ-a.

 

Oglas

Komentiraj

komentari