dm podržao projekt “Hrabre mame & tate”

Treća edukativna radionica “Čakulaonica za samohrane roditelje“ u sklopu projekta „Hrabre Mame & Tate“ održana je u utorak 28. lipnja u dječjem vrtiću “Pčelica” u organizaciji portala Sretna mama i istoimene Udruge samohranih roditelja.  Samohrani roditelji dijelili su svoja iskustva o razgovorima o neprisutnosti drugog roditelja te su zajednički nastojali pronaći adekvatan pristup problemu komunikacije o neprisutnosti drugog roditelja, ovisno o uzrastu djeteta.

 cakulaonica2

Kako adekvatno komunicirati s djetetom o nedostatku drugog roditelja jedna je od najvažnijih tema obzirom da se takvi razgovori ne smiju izbjegavati, a djeci uvijek treba dati razumljiv odgovor prilagođen njihovom uzrastu“, istaknula je Vlasta Korman, psihologica dječjeg vrtića “Pčelica”.

“Izuzetno sam sretna da smo održali još jednu uspješnu Čakulaonicu na kojoj roditelji mogu dobiti podršku i potreban savjet. Također me raduje da sve više kompanija prepoznaje vrijednost Čakulaonica. Zahvaljujemo Nivei koja nas podržava od početka i dm-u koji se priključio te se nadam da će nas i ubuduće pratiti u našim aktivnostima. Pozivam sve zainteresirane roditelje da se putem maila info@sretnamama.hr prijave na četvrtu radionicu koja će se održati u rujnu”, izjavila je Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje.

Nivea već tradicionalno podržava Čakulaonice čiju je važnost prepoznao i dm koji se uključio u projekt zbog njegove važnosti za podizanje svijesti zajednice o izazovima samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji.

U dm-u smo prepoznali Čakulaonicu kao projekt koji samohranim roditeljima nudi platformu za razgovor i dijeljenje iskustava, ali isto tako kao projekt koji će podsjetiti javnost na sve izazove s kojima se susreću samohrani roditelji.  U dm-u smo uvjereni kako ćemo potaknuti razumijevanje zajednice jer je podrška zajednice ključna u nošenju sa izazovima samohranog roditeljstva“, izjavila je Dubravka Štefanac-Vinovrški, menadžerica marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

doris“Mislim da svim roditeljima, a osobito onim samohranima treba skinuti kapu i pomoći kako god možemo. Roditeljstvo je izazov za dvoje ako ne i za troje, pritom mislim na barem jednu baku koja uvijek dobro dođe, i uopće ne mogu zamisliti s koliko se izazova i strahova susreću roditelji koji to sve prolaze sami. Sigurna sam da iz ljubavi prema svojoj djeci svi oni daju sve od sebe i najbolje što mogu ulažu u svoje mališane. Upravo zato ovakvi projekti su i više nego dobrodošli i svi ih trebamo podržati“, izjavila je Doris Pinčić, televizijska, filmska i kazališna glumica te voditeljica na Narodnom radiju i RTL-u.

Mario Valentić je također pozdravio projekt Čakulaonica.

mario“Izuzetno mi je drago vidjeti da se organiziraju ovakve radionice na kojima se okupljaju samohrani roditelji. Vjerujem da imaju pred sobom i iza sebe dosta izazova u odgoju djece. Mario Valentić se kao pobornik zdravog načina života osvrnuo i na važnost zdrave prehrane: „Emocionalni i obrazovni razvoj ključni su u razvoju djece što radionice obrađuju, a osobno mi je bliska i pohvalna i tema  vezana uz zdravlje i prehrambene navike. Od velike važnosti je i educirati roditelje o pravilnoj i izbalansiranoj prehrani kako bi svojim potomcima mogli prenijeti usvojena znanja i odgajati ih te hraniti u duhu zdrave, pametne i ukusne prehrane. Uz dobro roditeljstvo ovo je jedna od bitnih stavki za pametniju i zdraviju budućnost.“

Za sudjelovanje u radionici koja će se održati u rujnu roditelji se mogu prijaviti na info@sretnamama.hr. Broj mjesta je ograničen (moguće je maksimalno 20 roditelja po radionici).

Svi zainteresirani roditelji, vrtići, donatori, predavači, pedijatri mogu se javiti u redakciju Sretne mame kako bi dali doprinos ovakvim akcijama svojim iskustvima, stručnošću u jačanju potpore za ove hrabre roditelje.

Anna Maria Križanac

 

Oglas

Komentiraj

komentari