dm postavio prve eko punionice za tekuće deterdžente!

U prodavaonicama dm-a u Zagrebu, u City Centeru One West i u Dubravi na adresi Vile Velebita 6 u sklopu trgovačkog centra Kaufland, kupci od sada mogu kupovati još osviještenije, zahvaljujući dm eko punionicama. dm eko punionice omogućavaju ponovno punjenje Planet Pure boca jednim od tri BIO tekuća deterdženta za pranje rublja ili deterdžentom za pranje posuđa. dm eko punionica doprinosi očuvanju okoliša na nekoliko načina: štedimo do 70 % plastike njenim korištenjem, a sami deterdženti proizvedeni su iz čiste snage biljaka i 100 % su biorazgradivi.

Kako bi kupce potaknuo da se odluče za kupnju koja doprinosi smanjenju količine odbačene plastike u okoliš, sve do kraja veljače 2022. godine dm korisnicima eko punionice poklanja bocu Planet Pure koja se može ponovno koristit pri svakoj sljedećoj kupnji odgovarajućeg deterdženta Planet Pure BIO. Boce su izrađene od 100 % reciklirane plastike ili održivih sirovina (šećerne trske) te su zapremnine od jedne litre u slučaju deterdženta za pranje posuđa, odnosno 1,5 litre za deterdžent za pranje rublja.

Održivost u poslovanju dm-a podrazumijeva ulaganje u rješenja koja nam omogućuju da zajedno s kupcima zaštitimo okoliš. Kupnjom deterdženata Planet Pure BIO uz višestruko korištenje odgovarajuće ambalaže naši kupci smanjit će količinu plastike odbačene u okoliš. Deterdženti su veganski, ne sadrže sulfate, 100 % su biorazgradivi i iz društveno odgovorene proizvodnje. U sljedećoj godini nastavit ćemo s postavljanjem dm eko punionica u prodavaonicama diljem Hrvatske kako bismo našim kupcima omogućili da doprinesu smanjenju upotrebe plastike i očuvanju okoliša za buduće generacije“, izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Kako bi dodatno umanjio utjecaj poslovanja na okoliš, dm kupcima nudi brojne proizvode vlastite dm marke koji ne sadrže mikroplastiku, a čija je ambalaža održiva. dm je početkom veljače 2020. godine ukinuo jednokratne plastične vrećice i kupcima ponudio održive alternative. Također, u ponudu je uveo okolišno neutralne proizvode Pro Climate te je provedbom projekta povećanja energetske učinkovitosti smanjio godišnju potrošnju energije u upravno-distributivnom i logističkom centru za 27,25 posto. Emisije CO2 smanjene su za 256 tona na godišnjoj razini, a udio korištenja obnovljivih izvora energije u bruto potrošnji povećan za 595 kWh godišnje.

Oglas

Komentiraj

komentari