dm uručio donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb

U srijedu, 13. srpnja dm je Klinici za dječje bolesti Zagreb predao donaciju u vrijednosti od 207.000 kuna koja je uložena u ugradnju novog električnog dizala za osobe s invaliditetom i slabije pokretne osobe. Realizacija projekta koji uključuje demontažu starog, neupotrebljivog  dizala i ugradnju novoga, dio je inicijative “Jer sve smo to MI!” u sklopu koje će dm uložiti više od 1,5 milijuna kuna u realizaciju 40 društveno korisnih projekata.

Mirko Mrakužić, direktor dm-a naglasio je kako zajedničkim snagama možemo olakšati svakodnevicu sugrađana: “Čast nam je što je dm postao partner Klinike za dječje bolesti Zagreb na projektu koji će pružiti podršku onima kojima je najpotrebnija te će malim pacijentima i njihovim roditeljima omogućiti nesmetano korištenje zdravstvenih usluga. Dvadesetu obljetnicu poslovanja dm će obilježiti onime što je utkano u temelje našeg poslovanja – pomaganje zajednici. Činjenica kako smo zaprimili više od 2.000 prijava u sklopu inicijative pokazuje nam da postoje mnogi koji znaju i žele dati doprinos zajednici.

Kako bi se projekt čiji je cilj osobama s invaliditetom omogućiti lakši pristup zdravstvenim uslugama bolnice uspješno realizirao, Klinika je prijavila projekt na inicijativu dm-a “Jer sve smo to MI!”.

dm2

“Zahvaljujem svima koji su pomogli u realizaciji ovog značajnog projekta tim više što se radi o najosjetljivijoj populaciji, djeci s poteškoćama u kretanju i njihovim roditeljima kojima je novo dizalo prvenstveno namijenjeno. Sada će i oni imati neometani pristup dijelovima bolnice u kojima su do sada pristupali uz velike poteškoće, laboratorijima te ambulantama poput genetske ambulante, koja je upravo njima namijenjena. Ova je akcija još jedan dokaz da se i u teškim vremenima, uz malo razumijevanja i dobre volje, mogu učiniti velike stvari za naše male pacijente“, izjavio je Zoran Bahtijarević,  dr. med. v. d. ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb.

U projekt uključila se i tvrtka KONČAR donacijom od 50.000 kuna koju je Klinici za dječje bolesti Zagreb uručila u siječnju povodom 95. obljetnice tvrtke.

Svake godine novčana sredstva koja bismo utrošili na proslavu povodom Dana KONČARA darujemo nekoj udruzi ili ustanovi. Najčešće su donacije namijenjene djeci i mladima, a ove godine odlučili smo pomoći Klinici za dječje bolesti. Nadamo se da će dizala olakšati pristup bolničkim prostorima svim osobama s poteškoćama u kretanju. Inače, i tijekom godine KONČAR podupire niz drugih aktivnosti uglavnom vezano uz djecu i mlade te njihovo obrazovanje i usavršavanje, a dio sredstava namijenjen je i socijalno ugroženim kategorijama“, izjavila je Renata Godek, direktorica marketinga i informiranja KONČARA.

Inicijativa dm-a “Jer sve smo to MI!” okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. U 26 hrvatskih gradova i naselja zdravstvene ustanove pacijentima će osigurati kvalitetniju skrb, škole će svojim učenicima ponuditi prikladno okruženje za obrazovanje i dodatne sadržaje, a ekološki projekti pobrinut će se za uređenje parkova i urbanih vrtova. Više informacija o inicijativi i projektima koje će dm realizirati možete pronaći na internetskoj stranici jersvesmotomi.hr.

Oglas

Komentiraj

komentari