DOBROTVORNI KONCERT ZA MARIJU MAGDALENU HARHAJ

MALENA DJEVOJČICA KOJA BOLUJE OD LEUKEMIJE I SCHIMKEOVOG SINDROMA TREBA VAŠU POMOĆ

Šestogodišnja djevojčica Marija Magdalena Harhaj jedna je od rijetkih u svijetu koju je istovremeno zadesila borba s dvije iznimno teške bolesti. Početkom godine dijagnosticiran joj je Schimkeov sindrom, iznimno rijedak genetski multiorganski poremećaj, a u listopadu joj je otkrivena i akutna limfoblastična leukemija. Malenoj djevojčici i njezinoj obitelji život se promijenio iz temelja, a svaki dan proteklih mjeseci nova je borba za život ove male lavice.

Zbog Schimke sindroma Marijini bubrezi otkazuju, a s obzirom da ujedno boluje i od leukemije, trenutačno se nalazi na kontinuiranoj dijalizi i kemoterapiji u klinici GOSH u Londonu, koja je jedina od svih kontaktiranih klinika u Europi željela prihvatiti liječenje djevojčice.

Obitelji Marijinih prijatelja iz vrtića u utorak, 3. prosinca u 20 sati organiziraju dobrotvorni glazbeni koncert u Bazilici Srca Isusova (Palmotićeva 33) na kojem će nastupiti Marijina grupa iz DV sv. Vinka Vrapčići, ansambl Antiphonus, orguljaš Pavao Mašić, sopranistica Monika Cerovčec, trubač Vedran Kocelj, saksofonist Tomislav Žužak i orguljaš Ante Knešaurek. Marijini maleni prijatelji pozivaju sve sugrađane dobra srca da dođu na koncert i zajedno pomognu Marijinoj obitelji u plaćanju visokih troškova smještaja u Londonu kako bi nadolazeće božićne blagdane mogli provesti zajedno, uz svoju hrabru lavicu.

Ukoliko ne možete doći na koncert, a želite pomoći, donaciju možete uplatiti i na žiro račun broj HR3323400093113050608 otvoren u Privrednoj banci Zagreb d.d. BIC PBZGHR2X.

Oglas

Komentiraj

komentari