Domaća i svjetska premijera filma „Dom“ redatelja Daria Pleića

Na Pula Film Festivalu ovog vikenda dugometražni igrani film „Dom“, redatelja Daria Pleića imao je svoju svjetsku i hrvatsku premijeru. Iz Pule se cijela filmska ekipa, odmah nakon hrvatske premijere, zaputila prema Siciliji, točnije Taormini gdje je film imao internacionalnu premijeru.

Film „Dom“ okupio je vrsnu glumačku ekipu, pa pored glavnih glumaca Judite Franković i Mislava Čavajde uloge u filmu su imali i Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović i Sara Moser.

„Izuzetna mi je čast što smo pozvani da se natječemo u službenoj konkurenciji festivala koji ima bogatu povijest i tradiciju. Isto tako imam izuzetno osobno poštovanje za jake autore s kojima smo u konkurenciji poput Debre Granik, Ramaae Mosley ili Lorene Luciana i Filippa Piscopoa.” – izjavio je redatelj i scenarist filma Dario Pleić.

Pleić je redatelj koji je između ostalog režirao „Lozu“ i „Mamuticu“, a „Dom“ mu je drugi dugometražni film. Tema filma je aktualna – zbog korumpiranog sustava i pohlepe bankara glavnim likovima koje igraju Judita Franković i Mislav Čavajda prijeti deložacija. Pred njima je izbor – ili će se pomiriti s nepravdom ili će pokazati otpor i tako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila razdvoji zauvijek. Film bi se nakon ljetne turneje po festivalima trebao na jesen naći u kinodistribuciji.

„Jako me razveselila i ohrabrila reakcija publike u Taormini – film komunicira bez obzira na zahtjevnost teme i načina na koji smo ju obradili. Ljudi su nam prilazili nakon projekcije i željeli su pričati o filmu, tako da se veselim daljnjem nastvku festivalskog života filma kao i dolasku u kina“ – za kraj nam je rekao Dario Pleić.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari