Donacija dm-a omogućit će sigurnije liječenje najtežih bolesnika u Klinici “Dr. Fran Mihaljević”

Srijeda, 12. rujan Donaciju vrijednu 216.000 kuna dm je predao Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”  koja je omogućila nabavku aparata za umjetnu ventilaciju pacijenata kojima je zakazala funkcija pluća, mišića za disanje ili centara za disanje.

Predstavnici BMF-a, ravnateljica Klinike prof. dr. sc. Alemka Markotić, dr. med. te pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju, prof. dr. sc. Bruno Baršić, dr. med. Izjavili su: “Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” državni je centar za zbrinjavanje bolesnika s najtežim infekcijama pluća, a donacija dm-a izuzetno je dobrodošla jer povećava sigurnost liječenja bolesnika. U ime djelatnika i pacijenata, zahvaljujem dm-u na donaciji koja će nam omogućiti nesmetan rad i olakšati liječenje pacijenata.“

“Drago nam je da se suradnja dm-a i Klinike nastavlja na korist pacijenata. Nakon što smo u veljači donirali dva monitora za nadzor vitalnih funkcija, sada smo donaciju usmjerili prema prijeko potrebnom aparatu za umjetnu ventilaciju. U ime dm-a zahvaljujem predstavnicima Klinike “Dr. Fran Mihaljević” koji su prepoznali našu posvećenost zajednici i dali nam priliku da joj i ovom donacijom pružimo podršku“, dodao je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

U proteklih godinu dana dm je podržao rad i aktivnosti pet zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Donacijama u vrijednosti većoj od 700 tisuća kuna, dm je osigurao poklone za djecu pacijente, uređenje prostora i omogućio je nabavku opreme i programa ključnih za unapređenje djelovanja zdravstvenih ustanova te za njihov nesmetan svakodnevni rad.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar

  1. droga5.net

    Donacija dm-a omogućit će sigurnije liječenje najtežih bolesnika u Klinici "Dr. Fran Mihaljević" – Sretna mama