Đurologija stiže na Špancirfest

Dok glavna pozornica Špancirfesta odmara, cjelodnevni umjetnički i glazbeni program i sedmi se dan odvija u gotovo svakom kutku Varaždina. Svoj izvanserijski talent i neponovljivi smisao za humor danas, 25. kolovoza, će na pozornici Vile Bedeković s prisutnima podijeliti Branko Đurić sa svojim poznatim stand-up nastupom Đurologija. Uz njega, na Kapucinskom trgu posjetitelje će glazbenim izričajem osvojiti Esma Redžepova & Nune Brothers, dok će one u Kraljevskoj zoni zabaviti Remi i Elemental.

U svom jedinstvenom showu Branko Đurić kroz humoristične skečeve predstavlja svoje kolege i prijatelje, pružajući priliku publici da doživi svoje glumačke i glazbene idole kroz drugačiju prizmu, a posjetitelji će predstavu moći pogledati u 20 sati. Kraljica romske glazbe Esma Redžepova iza sebe ima nebrojene koncerte, a na pozornicu Špancirfesta popest će se u 21 sat. U isto vrijeme počinje i nastup grupe Elemental u Kraljevskoj zoni.

Ulični performansi, predstave te brojni projekti i radionice obilježili su jučerašnji dan varaždinskog festivala kreativnosti. Uz već poznat raznovrstan umjetnički program na ulicama baroknoga grada, održana je i humoristična predstava Don Quijote u izvedbi Kazališta Merlin koja je nasmijala sve prisutne, dok su mnogobrojnu publiku na Kapucinskom trgu zabavljale uvijek odlične The Frajle. U Kraljevskoj zoni nastupio je bend Atomsko sklonište, a na Korzu klapa Lucerne i gosti.

Jučer je započela i radionica Akupunktura grada, čiji je cilj nizom intervencija u javnom prostoru utjecati na kvalitetu života u gradu. Namijenjena je studentima i stručnjacima iz raznih područja, a ove godine traži se idejno rješenje za dvije poznate varaždinske lokacije – bunar na Korzu te parcela ispred Studentskog doma. Radionica će trajati do subote, 27. kolovoza.

U suradnji s Hrvatskom funk akademijom, ovaj vikend će se na Špancirfestu održati dvije glazbene radionice za odrasle. DJ Radionica na rasporedu je u petak, 26. i subotu 27. kolovoza, svaki dan od 10 do 13 sati te od 14 do 17 sati. Radionica Scratchanja održat će se u subotu 27. kolovoza od 10 do 13 sati i od 14 do 17 sati. Prijave za radionice su u tijeku.

Kulturno-zabavni ulični program Špancirfesta besplatan je, dok je za koncerte i predstave na pozornici Croatia Osiguranje (Vila Bedeković) i Pan pozornica (Stari grad) potrebno kupiti ulaznicu. Prijave na radionice te više informacija o programu mogu se pronaći na stranici http://spancirfest.com/radionice/.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.eventim.hr kao i na službenoj stranici festivala www.spancirfest.com.

Oglas

Komentiraj

komentari