EAU THERMALE AVÈNE pruža maksimalnu zaštitu od sunca i istovremeno poštuje oceane!

Ono što će ostati iza nas su naša djela, izgradimo naslijeđe koje će poslužiti kao putokaz budućim generacijama!

13. srpnja 2020–Proizvodi za zaštitu od sunca vrlo su važna tema kada se radi o očuvanju javnog zdravlja, ali i okoliša. Za Eau Thermale Avène, vodeći brend zaštite od sunca u dermokozmetičkom segmentu, danas je ono što se događa u oceanskim dubinama jednako važnom onome što se događa na površini kože, budući da su oba sustava ranjiva te ih je potrebno čuvati i snažiti. Eau Thermale Avène godinama je posvećen razvijanju vrlo visoke UVB-UVA zaštite koja će imati minimalan utjecaj na okoliš, što između ostalog uključuje i partnerstva s ciljem boljeg razumijevanja, zaštite i očuvanja morskih ekosustava.

 

View this post on Instagram

 

Danas je 3/4 koraljnih grebena ozbiljno ugroženo ljudskim aktivnostima. 😔 Zbog toga se zalažemo za pristup ‘Zaštiti kožu, poštuj ocean ‘ i činimo sve kako bi umanjili svoj utjecaj na morske ekosustave. Naše formule za zaštitu od sunca, nastale u suradnji sa stručnjacima za morsku biologiju, prilagođene su morima i oceanima i sadrže minimalni broj flltera za zaštitu od sunca te su odabrani zbog svoje netoksičnosti za morski život. I sve to bez narušavanja vrlo visoke učinkovitosti UVB-UVA zaštite naših proizvoda! Odabirom #EauThermaleAveneSun posvećuješ se zaštiti svoje kože uz istovremeno poštivanje oceana. #EssentialsForDailyLife #SkinProtectOceanRespect #EauThermaleAvene #SoothingByNature

A post shared by Eau Thermale Avène (@eauthermaleavenehrvatska) on

Danas su pojedinci neskloni koristiti zaštitu od sunca zbog straha da će tako naštetiti morskom životu. Neka područja poput Havaja, Američkih Djevičanskih otoka i prirodnih rezervata Francuske Polinezije čak brane turistima upotrebu zaštitnih proizvoda koje sadrže određene filtere. Naravno, opasnost za okoliš postoji, ali postoji opasnost i za zdravlje ljudi. Stoga je vrlo važno ponuditi proizvode koji su jednako dobri za očuvanje zdravlja nas, ali i našeg planeta. EauThermaleAvène se od 2015. godine okružio vodećim svjetskim stručnjacima za morsku ekologiju i ekotoksikologiju s ciljem razvijanja proizvoda koji će poštovati morsku bioraznolikost te neće imati utjecaja na koralje, fitoplanktone i zooplanktone kao osnovu morskog hranidbenog lanca. Rezultat tih nastojanja je to da kupci Eau Thermale Avène proizvoda za zaštitu od sunca više ne moraju birati između svog zdravlja i zdravlja planeta Zemlje.

PUT OČUVANJA ZDRAVLJA I OKOLIŠA JE JEDINI PRAVI PUT

Eau Thermale Avèneje još 2013. godine krenuo putem razvoja formula s minimalnim filterima koje ne sadrže silikone koje bi osigurale optimalnu biorazgradivost[1] i smanjeni utjecaj na morski okoliš. 2019. godine nezavisni zdravstveni laboratorij uglednog sveučilišta Sorbonne u suradnji s CNRS-om[2] proveli su istraživanje kojim je potvrđeno da je Eau Thermale Avène na pravom putu: patentirani sustav filtera nema negativni utjecaj na koralje, fitoplanktone te zooplanktone[3] te da se navedenom na adekvatan način poštuje morska bioraznolikosti. Riječ je o otkriću od iznimne važnosti, budući da su koralji, a posebice planktoni osnova hranidbenom lanca te imaju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže morskog života, a samim time i života na zemlji. Zašto? Pa recimo fitoplanktoni, poznati i kao „zelena pluća Zemlje“ proizvode 2/3 kisika kojeg udišemo, a osim toga apsorbiraju značajne količine CO2 iz atmosfere čime se smanjuje negativan utjecaj na klimu i okoliš.

[1] OECD 301B test

[2] Francuski Nacionalni Centarza znanstvena istraživanja

[3] Testirane su reprezentativne vrste korala, fitoplanktona te zooplanktona

Oglas

Komentiraj

komentari