Edukacija o kolijevci života

U povodu Svjetskog dana voda Zoološki vrt grada Zagreba priprema edukativni program u nedjelju, 18. ožujka, od 11 do 16 sati.

Edukatori će posjetiteljima objasniti zašto se voda naziva i kolijevkom života te kako se izrađuje jednostavan filter za pročišćivanje vode. Ukazat će im i na životinjske vrste koje žive u vodi ili kraj nje, a koje se mogu upoznati u Maksimiru. To su, među ostalima, kalifornijski morski lavovi, dalmatinski pelikani, azijske patuljaste vidre, patuljasti vodenkonji, kapibare, južnoamerički nizinski tapiri, ptice močvarice, ribe, gmazovi, vodozemci i beskralješnjaci.

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka, a ekolozi uoči tog dana upozoravaju da se voda sve više zagađuje te prekomjerno iskorištava. Njihove poruke o očuvanju vode prenosit će i edukatori Zoološkog vrta.

Voda je nužna ljudima, životinjama i biljkama. Sudjeluje u stvaranju kisika, omogućuje proizvodnju hrane i reprodukciju, stanište je mnogim vrstama, služi za transport, stabilizira temperaturu zemlje i utječe na vremenske prilike.

Oglas

Komentiraj

komentari