Ela Meseldžić i Andreja Lovreković najbolje su ‘hakerice’ IKEA proizvoda u Hrvatskoj

Svojim radom „Lucky Charm“, Ela Meseldžić i Andreja Lovreković osvojile su najviše glasova žirija i pobijedile na drugom izdanju HACKING IKEA natjecanja. Tako će zasluženo otputovati na manifestaciju Democratic Design Days, u švedskome gradu Älmhultu.

Stručni žiri ocijenio je kako je pobjednički tandem, u konkurenciji od 10 finalista, najbolje odgovorio na temu HACKING IKEA natjecanja Suvremeni oblici suživota te najdalje otišao u hakiranju postojećih IKEA proizvoda dajući im novu vrijednost.

Drugonagrađeni rad ovogodišnjeg HACKING IKEA natjecanja je „Doručak na travi“, koji je izradio Jakov Habjan, a zbog iznimne vrijednosti rada, članice žirija odlučili su ga također nagraditi putovanjem u švedski Älmhult.

Treću nagradu osvojile su Marta Badurina i Matea Bertina svojim radom „Boudoir“. Stručni žiri je predstavljao Petru Puž–Novoselec, dizajnericu interijera u robnoj kući IKEA Zagreb te nezavisne dizajnerice, Ivanu Fabrio i Ninu Bačun. IKEA je za sve sudionike natjecanja osigurala poklon bonove.

Raduje nas što smo i ove godine, u sklopu HACKING IKEA natjecanja, potaknuli naše sugrađane da uz pomoć malo kreativnosti svoju svakodnevicu mogu učiniti još kvalitetnijom, a prostor u kojem žive prilagoditi vlastitim navikama i potrebama. Naime, naš svakodnevni život uvelike se promijenio i postao je fleksibilniji pa je zato ovogodišnja tema natjecanja bila ‘Suvremeni oblici suživota’. Svi natjecatelji pokazali su veliki entuzijazam i umješnost, što dobro pokazuju i njihovi radovi, a osnovni kriterij prilikom odabira bio je koliko su svojim radom odgovorili na temu natjecanja“, istaknula je Petra Puž-Novoselec.

HACKING IKEA natjecanje održava se dvije godine zaredom u sklopu Design District Zagreb festivala, a zadatak natjecatelja je prenamijeniti ili doraditi postojeće IKEA proizvode kako bi oni dobili novu ili dodatnu funkciju. Ovogodišnje natjecanje održano je tijekom prva dva dana Design District Zagreb festivala, a prethodile su mu četiri radionice na kojima su, u suradnji s mentoricama Ivanom Fabrio i Ninom Bačun, finalisti izradili nacrte svojih radova i u robnoj kući IKEA Zagreb obavili kupnju proizvoda koje su hakirali.

Radovi se mogu pogledati do 18. lipnja na izložbi u Vojnoj bolnici 87, u radno vrijeme festivala Design District Zagreb.

A.M.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar