Emotivan početak druge etape ljetne avanture #RokOtok

Ovog vikenda je službeno započelo povezivanje novih 17 otoka u ljetnu avanturu za sve ljude dobre volje pod zajedničkim nazivom #RokOtok. Skokom u more kod Brodarice te plivanjem do obližnjeg otoka Krapnja, Domagoj Jakopović Ribafish započeo je ovogodišnje povezivanje otoka Šibensko-kninske i Zadarske županije u priču o toleranciji, odgoju, obrazovanju te podizanju svijesti o zelenijem okolišu.

Početak #RokOtoka obilježen je skokom u more Ribafisha i Dubravka Šimenca (ambasadora Hrvatske turističke zajednice), dok ih je na putu prema Krapnju pratilo preko 50 plivačica i plivača koji su u Brodarici od ranih jutarnjih sati s nestrpljenjem čekali početak ove prve dionice ljetne avanture.

Prilikom obilježavanja početka druge po redu etape najljepše ljetne priče, Ribafish je izjavio: ‘Teško je sakriti uzbuđenje. Ovakav doček u Brodarici sam mogao samo sanjati i upravo je ova nevjerojatna energija mnoštva klinaca, njihovih roditelja i ostalih zainteresiranih plivača ono što nam daje energiju da idemo dalje. Smatram se izuzetno sretnim čovjekom, pogotovo danas, kada vidim kakvu i koliku podršku imamo, te koliko je #RokOtok prerastao ideju i pothvat pojedinca u nešto što spaja mlade u ovu predivnu ljetnu priču. Danas već krećemo u akciju na Krapnju te imamo dogovorene radionice s klincima i njihovim roditeljima, tijekom kojih smo isplanirali edukaciju o važnosti boravka na otvorenom, čitanja knjiga u odnosu na provođenje vremena pred ekranima, zatim imamo organiziranu potragu za blagom i akciju čišćenja plaža. Veselim se prvom u nizu druženja s velikim i malim otočanima te vjerujem da ćemo i ove godine ostvariti sve planove koje smo si zadali te povezati sljedećih 17 otoka i širiti pozitivu i dalje!’, zaključio je Ribafish.

Druga etapa započela je u šibenskom arhipelagu jer je prva završila na posljednjem otoku splitskog akvatorija, Drveniku Malom. S obzirom na to da je #RokOtok plivačko edukacijski maraton, Ribafish je nedavno postao i ambasador te podržavatelj inicijative i uspješnog projekta ‘Zlarin bez plastike’ koji se proširio i na susjedne otoke te grad Šibenik pod nazivom ‘Za arhipelag bez plastike’. Početak prve ovogodišnje etape #RokOtoka tako je organiziran u partnerstvu s udrugama ‘Tatavaka’ i ‘Zajedno za Krapanj’ – kao pokretačima navedenih zelenih inicijativa.

Više informacija o samom projektu te o planiranim aktivnostima, mogu se pronaći na službenim stranicama projekta #RokOtok – www.rokotok.hr te FB i IG stranicama projekta

Oglas

Komentiraj

komentari