eSkills ambasadorica Vedrana Miholić nominirana za europsku nagradu za žene u IT-u

Glasovanje za kandidatkinje traje do 10. travnja u ponoć nakon čega će žiri ECWC proglasiti dvije finalistkinje, dok će glavna nagrada biti dodijeljena na gala događanju koje će se 25. travnja održati u Bruxellesu.

European Center for Women and Technology koji djeluje pod pokroviteljstvom Europske komisije odlučio je povodom 200. obljetnice rođenja jedne od začetnica računalnog programiranja, Ade Lovelace, pokrenuti događaj kojim slave žene u IT-u.

Tako su povodom 1. European Celebration of Women in Computing,  osmišljene tri nagrade koje će se dodjeljivati godišnje ženama kako bi se ukazalo na važnost razvoja inovativnosti od rane dobi, poticala kreativnost na području novih tehnologija i mladima predstavili uzori koji će ih potaknuti da grade svoju karijeru u digitalnoj ekonomiji – Ada Lovelace Computing, Excellence Award, ECWC Social Impact Award i ECWC Emerging Leader Award.

U kategoriji ECWC Social Impact Award, kao jedina iz Hrvatske, nominirana je eSkills ambasadorica Vedrana Miholić.

Glasovanje je otvoreno od 26. ožujka do 10. travnja u ponoć, a svoj glas za Vedranu Miholić možete dati klikom na: http://womenincomputing.eu/awards/list i upisivanjem svoje e-mail adrese pored Vedranine slike.

„Velika je čast biti nominirana u društvu tako uspješnih žena, ali mislim da je to primarno priznanje za sve one koji su se proteklih godina borili da pruže adekvatno obrazovanje novim generacijama. Svakom volonteru, učitelju, udruzi i pojedincu koji su potpisali naše otvoreno pismo u kojem tražimo kvalitetniju nastavu informatike. Dio mene osjeća da nagradu još nismo zaslužili jer borba još traje. No, nadam se kako će nam i sama nominacija pomoći da dodatno senzibiliziramo javnost, ali i sve one koji mogu pomoći da novi kurikulum informatike što prije zaživi„, istaknula je prilikom nominacije Vedrana Miholić.

Žiri ECWC će na temelju glasova i videa koji su kandidatkinje napravile 11. travnja proglasiti dvije finalistkinje, a glavna nagrada, diploma i novčana nagrada, biti će dodijeljena 25. travnja 2016. na ECWC 2016. gala događanju u Bruxellesu.

Kao direktorica prodaje tvrtke CROZ, Vedrana Miholić u 18 godina rada našla se u ulozi konzultanta za metodologije razvoja softvera, upravljanje portfeljem projekata, voditelja projekata i sistem analitičara u financijskoj i IT industriji. Pet je godina radila i kao predavač na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u zagrebu.

Uz uspješnu poslovnu karijeru, Vedrana je izuzetno aktivna i u društvenim aktivnostima. Tako je bila jedna od osnivačica udruge roditelja „Roda“, inicirala je seriju nogometnih turnira koji okupljaju žene u IT-u u Hrvatskoj, predsjednica je udruge Programerko, a veoma je aktivna i kao ambasadorica inicijative „eSkills for Jobs“.

Njeno zalaganje u promicanju digitalnih vještina prepoznala je i stručna skupina za kurikularnu reformu koja ju je angažirala kao savjetnicu za novi nastavni program iz predmeta Informatika.  Osim toga, zajedno s kolegama iz udruge Programerko uspjela je u Hrvatsku privući i britansku mrežu besplatnih klubova programiranja za djecu, Code Club.

Pozivamo sve da daju svoj glas za Vedranu i tako joj pomognu da svoj trud okruni europskom nagradom za žene u IT-u.

Oglas

Komentiraj

komentari