“Glazbena avantura” Off ciklusa se nastavlja – Piano Cubano by Gonzalo Rubalcaba

  U petak 16.11. u Zagreb i Off ciklus Zagrebačke filharmonije stiže Mr. G – kubanska jazz senzacija, kultni kubanski jazz pijanist Gonzalo Rubalcaba!

  Ako slavni maestro Sir Simon Rattle kaže kako je upravo Rubalcaba “jedan od najnadarenijih pijanista svijeta”, a jazz legenda Dizzy Gillespie tvrdi kako je riječ o “najvećem pijanistu kojega sam čuo posljednjih 10 godina” – onda je to više nego dovoljno razloga da i 16.11. u Off ciklusu ponovno budete – off!

  Orkestar Zagrebačke filharmonije u koncertnoj večeri “Piano Cubano by Rubalcaba” predvodit će cijenjeni češki maestro Leoš Svárovský, a Mr. G predstavit će se zagrebačkoj publici u jednoj od najvećih uspješnica američke glazbe – Koncertu in F slavnoga američkog kompozitora Georgea Gershwina, kao i u vlastitim solo improvizacijama na kubanske i druge teme.

   Jedinstvena večer u spoju američke i kubanske glazbe bit će dodatno “začinjena” virtuoznim orkestralnim kompozicijama Leonarda Lennyja Bernsteina, velikog američkog dirigenta i skladatelja čiji 100. rođendan čitav svijet slavi upravo ove godine – uvertirom Candide te izborom iz Priča sa Zapadne strane.

  Piano Cubano by Gonzalo Rubalcaba U petak 16.11. – Lisinski, 19:30 – To jednostavno ne smijete propustiti!

   M.Z.

  Komentiraj

  komentari