Religijske predrasude kao poticaj mržnji

  Zagreb, 17. listopada 2018. – Iako sva vjerska učenja potiču toleranciju i međusobno poštovanje svih ljudi, bez obzira na vjeru, vrlo često smo svjedoci, i u svijetu, i u Hrvatskoj, poticanja i porasta mržnje prema pripadnicima drugih vjerskih zajednica.

  Druga od 11 različitih tematskih javnih i dijaloških tribina u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust koje kroz javni dijalog istražuju sve oblike pojavnosti i tajne fenomena mržnje održat će se u Hrvatskom novinarskom društvu, Perkovčeva 2, u Zagrebu, 24. listopada 2018. u 19 sati pod nazivom Religijske predrasude kao poticaj mržnji.

  O toj aporiji, problemu naše svakodnevice i mržnji potaknutoj religijskim predrasudama, govorit će uglednici četiriju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj: mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, predsjednik Vijeća HBK za Život i obitelj, gosp. Porfirije Perić, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, dr.  Aziz efendija Hasanović, zagrebački muftija, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, gosp. Luciano Moše Prelević, rabin Židovske općine Zagreb i glavni rabin u RH. Moderator tribine je Branimir Pofuk, ugledni kolumnist i publicist. Pridružite se putovanju u potrazi za tajnama mržnje! www.centartolerancije.hr

  M.Z.

  Komentiraj

  komentari