Tjedan vrhunskih talijanskih delicija uz Marca Sassa

    When:
    28/01/2017 – 04/02/2017 cjelodnevni
    2017-01-28T00:00:00+01:00
    2017-02-05T00:00:00+01:00
    Where:
    Zagreb
    Bar Otto & Frank
    Tkalčićeva 2

    Više saznajte ovdje:)

    Raspored događanja za tjedan s Marcom Sasso:

    01.02. / SRIJEDA:

    1. A) RADIONICA 1: 17 – 19h // cijena 250 kn // broj mogućih prijava 12

    Predavač ove radionice je Marco Sasso koji će sve polaznike provesti kroz tipove brašna, razne tehnike izrade tjestenine te pokazati izradu jedne vrste tjestenine koju će polaznici onda spremiti i konzumirati uz čašu vina.

    Osim recepture kompletnog jela, Sasso će polaznicima pokazati izradu drugih oblika tjestenine (papardelle, chitarra, ravioli). Radionica je na engleskom jeziku uz pratnju hrvatskog moderatora.

    Jelo koje se sprema na radionici:

    Tortelloni punjeni riccotom i špinatom s maslacem i lošinjskom kaduljom

    Čaša vina na radionici: Zigante Malvazija

    ………………….

    1. B) VEČERA u Otto & Franku: 20h// cijena 140 kn // za polaznike radionice 110 kn

    Dva slijeda domaće tjestenine:

    • Papardelle s veprom / Telus Plavac
    • Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice / Kobal Haložan

    02.02. / ČETVRTAK

    Pivo i bar food: od 20h

    Uz opuštenu atmosferu i muziku služit će sedomaći craftovi, najbolji europski lageri i finger food s potpisom Marca Sasse.

    Rezervacije nisu nužne, ali su poželjne!

    Hrana koju će Sasso za taj dan raditi je:

    • Pržena pileća krilca
    • Spicy pileća krilca Hoisin
    • Tikvice sa suhim sirom, bademi, redukcija aceta
    • Ražnjići od mladog krumpira i pancete
    • Brusketice sa kobasom i Brie sirom

    03.02. / PETAK / TARTUFI

    1. A) RADIONICA 02: 17 – 19h // cijena 300 kn // broj mogućih prijava 12

    Chef Sasso je umjetnik tjestenina i za sebe kaže da je «mushroom frick», a posebno tartufa. Na radionici polaznici će imati priliku doznati sve o tartufima, gdje se beru, koje su vrste tartufa, koji je najbolji, kako se čuvaju i najbolje koriste u kuhinji.

    Pokazati će izradu jedne vrste tjestenine s tartufima koju će polaznici onda spremiti i konzumirati uz čašu vina.

    Jelo koje se sprema na radionici:

    Ravioli punjeni ricottom i svježim tartufima

    Čaša vina na radionici: Deklić Malvazija

    …………………

    B) VEČERA u Otto & Franku: 20h // cijena 300 kn – tri sijeda // za polaznike radionice 250 kn

    • Ravioli od riccote i tartufa, gnudi / Deklić Malvazija
    • Drugi slijed se biraprilikom rezervacije:
      • file brancina s pireom od celera i tartufima / Kobal Šipon

    ili

    • lungić s pireom od celera i tartufima / Telus Plavac
    • Panna cotta s tartufima i medom / Kobal Haložan

    04.02. / SUBOTA

    VEČERA u Otto & Franku: 20h // 300 kn

    • Carpaccio od hobotnice / Zigante Malvazija
    • Ricotta gnocchi – gnudi / Kobal Sivi Pinot – orange
    • lungić s vrganjima i pireom s karameliziranim lukom / Duboković 2718
    • Panna cotta s tartufima i medom / Kobal Haložan

    Komentiraj

    komentari