BEZ NAPORA DOK GLEDATE U EKRAN

Za život u digitalnom okruženju uz Eyezen naočalne leće iz Essilora

Život u digitalnom okruženju postao je svakodnevnica u kojoj i djeca odrastaju koristeći digitalne uređaje od najranije dobi, stoga i vid treba prilagoditi promjenama.

Essilor je svjetski proizvođač naočalnih leća koji bilježi već 160 godina dugu tradiciju posvećenu inovacijama, istraživanjima i razvoju  korektivnih leća. Prepoznavši posljedice utjecaja digitalnih uređaja na vid i njihovu sve veću primjenu u suvremenom okruženju, već prije 20 godina Essilorov R&D centar za istraživanje i razvoj je pokrenuo  rad na razvoju leća za život u digitalnom okruženju iz čega je nastao Eyezen.

Svakodnevna rutina od najranije životne dobi, posebno studenata i mladih ljudi od njihove 18 godine, podrazumijeva provođenje vremena ispred više vrsta digitalnih uređaja kroz učenje, posao, zabavu te istovremeno. U suvremenom okruženju oči se moraju intenzivnije fokusirati da bi se prilagodile udaljenostima između različitih vrsta digitalnih uređaja kao i znakovima različite veličine. Istovremeno oči su  Izložene refleksiji s digitalnih ekrana i štetnoj plavo – ljubičastioj svjetlosti te svi ti faktori dovode do napetosti i zamora oka.

Nošenjem Eyezen naočalnih leća, sa ili bez dioptrije, oči su odmorne tijekom cijelog dana u svakodnevnom korištenju više digitalnih uređaja paralelno. Naočalne leće dizajnirane su uz pomoć dvije tehnologije: Focus technologija smanjuje napetost očiju, olakšava čitanje sitnih znakova, osigurava prirodan položaj tijela pri korištenju smartphonea  ili  tableta, dok Light Scan tehnologija smanjuje blještanje, poboljšava kontrast, te pomaže u prevenciji preuranjenog starenja očiju. Eyezen leće propuštaju korisnu plavo-tirkiznu svjetlost i uklanjaju štetnu plavo-ljubičaste svjetlost. Pomažu vidjeti jasnije i smanjiti naprezanje očiju bez obzira na veličinu uređaja i udaljenosti na kojoj ih držite.

I uz zahtjevan cjelodnevni angažman pred ekranom, oči su odmorne i zaštićene za budućnost uz Eyezen. Naočalne leće za cijeli dan koje opuštaju vaše oči, istovremeno štiteći vid za ljepše  sutra!

Za više informacija posjetite www.essilor.hr

 

Oglas

Komentiraj

komentari