Facebook aukcija fotografija za pomoć djeci u SOS Dječjim selima

Zagreb, 6.5.2019. –Nakon uspješne izložbe humanitarnog karaktera Naš svijet je lijep – Our World is Beautiful u tunelu Grič, u organizaciji SOS Dječje selo Hrvatska, u partnerstvu s tvrtkom CEWE,  pokrenuta  je facebook aukcija fotografija koja će trajati od 6. do 13. svibnja u organizaciji SOS Dječje selo Hrvatska. Aukcija fotografija nudi 20 vrhunskih radova izrađenih na aluminijskim pločama formata 60×80 cm, a sav prihod aukcije namijenjen je za pomoć djeci SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci.

Posebnost ove akcije jest što će pobjednici dobiti visoko kvalitetno izrađenu fotografiju koja će biti trajni podsjetnik na dobro djelo – donaciju za pomoć djeci u SOS Dječjim selima.

„Pozivamo sve zainteresirane da na Facebook-u pogledaju predivne fotografije, a koje su ponuđene na aukciji za pomoć djeci koja odrastaju u SOS Dječjim selima.Zahvaljujemo autorima fotografija i našim dragim partnerima iz tvrtke CEWE, koji su pomogli aukciju i time omogućili sretno djetinjstvo naše djece.“, izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Početna cijena aukcije gotovo je dvostruko niža od tržišne cijene izrade fotografije na visokokvalitetnoj aluminijskoj ploči, a pobjednici će uz nju dobiti i specijalizirani sistem za postavljanje na zid, sve u cilju dodatne motivacije sudionika na sudjelovanje u aukciji.

Fotografije koje su od danas ponuđene na aukciji prikazane su tijekom travnja i na izložbi Naš svijet je lijep, u tunelu Grič, koju je posjetilo gotovo 30.000 posjetitelja.

“Neizmjerno je zadovoljstvo i privilegija biti u mogućnosti pomagati organizaciju SOS Dječje selo Hrvatska i potpuno sam uvjeren da će Hrvatska još jednom pokazati svoje veliko i nesebično srce jer kroz ovu aukciju imamo svi priliku ne samo pomoći djeci, već i zauzvrat dobiti lijepo i vrijedno umjetničko djelo hrvatskih fotografa koji su se odazvali našem pozivu i nesebično ustupili svoje fotografije za ovaj projekt. Kompanija CEWE već treću godinu zaredom pomaže lokalnu organizaciju SOS Dječje selo, no i globalno još i puno duže te planiramo biti partneri i dalje.”, izjavio je regionalni direktor tvrtke CEWE Igor Roth.

Akciju za pomoć djeci u SOS Dječjim selima podržali su autori 20 vrhunskih fotografija – Toma Kezić, Vlatka Glasnović, Tomislav Safundžić, Paulo Dukić i Alan Grubelić- donirajući svoja autorska djela te tvrtka CEWE zahvaljujući kojoj su fotografije izrađene na aluminiju.

Sudjelujte u aukciji i učinite život djece u SOS Dječjim selima još ljepšim i sretnijim!

O izložbi Naš svijet je lijep

Na izložbi u organizaciji SOS Dječjeg sela Hrvatska i partnerstvu sa tvrtkom CEWE prikazane su fotografije s najvećeg foto natječaja na svijetu 2017. godine, Our world is beautiful 2017 tvrtke CEWE, a o visokoj razini kvalitete fotografija svjedoči i komentar stručnog osmeročlanog suda koji su birali fotografije natječaja:

“Kvaliteta više od 183.000 fotografija općenito, ali i pobjedničkih fotografija konkretno, bila je na profesionalnom nivou. Ono što najviše impresionira je uspjeh autora da sažmu umjetničku i tehničku komponentu u fotografije koje omogućuju da se doživi ljepota i veličanstvenost motiva fotografija. Neke od fotografija oduševile su nas jednostavnim strukturnim sredstvima i formalno koncentriranim dijelovima koji stvaraju veliku napetost motiva.“

Oglas

Komentiraj

komentari