Fešta Sv.Roka

Za sve mame koje imaju svog Roka:) ne propustite proslavu Svetog Roka od 14 do 16.08.2016. u Brtonigli

Brtonigla priprema najbolje izdanje fešte Svetoga Roka uz veliki broj poznatih bendova, vatromet, bike & wine…

Zagrijavanje počinje u petak, 12.08. uz teniski turnir u autokampu  Camping IN Park Umag, a nastavlja se u subotu, 13.08. navečer uz Zvjezdane kaleže (Calici di stelle), ljetne vinske manifestacije koju organizira Udruga Gradovi vina (Citta` del vino). Brtonigla, kao član ove udruge, sudjeluje u obilježavanju ove manifestacije na svom području te, i ovom prilikom, nastoji prezentirati i promovirati vina sa svog teritorija. Posjetitelji će moći u centru Brtonigle degustirati vina iz podruma brtoniških vinara. Za dodatni ugođaj ljeta pobrinuti će se živa muzika u kojoj će posjetitelji moći uživati do kasno navečer.

nedjelju, 14.08. u popodnevnim satima započinje dugo očekivana proslava Sv. Roka uz balinjeradu, tradicionalnu utrku na vozilima ‘kućne izrade’ koji umjesto kotača koriste ‘balinjere’ (ležajeve).

U večernjim satima posjetitelje će zabavljati The Night Express Band, a nakon njih DJ PAWA će nastaviti redati muzičke poslastice.

A na trgu Mazzini duo Sandro & Kristina će prirediti svoju zabavu.

ponedjeljak, 15.08. program se nastavlja  u znaku sporta i zabave, uz nogometni turnir, te novinom „San Rocco Bike & Wine“. Riječ je obilasku lokalnih vinarija vozeći bicikl. Kotizacija iznosi 70kn , a učesnici s uplatom dobivaju pravo na besplatne degustacije, finger food i majicu. Broj učesnika je ograničen, a interes izuzetno veliki, pa iz tih razloga je  Svi zainteresirani se mogu prijaviti u prostorijama TZO Brtonigle.

Nakon sporta i rekreacije, na glavnome trgu slijedi nastup jedne od najboljih i najpoznatijih klapa, klape Kampanel, nakon kojih ples, zabava i veselje su zagarantirani uz legendarne Gustafe, dok će se na trgu Sv. Mazzini moći uživati u odličnim zvukovima glazbene grupe „Tara & Timetravelers“.

Zadnjega dana manifestacije u utorak, 16.08. u jutarnjim satima nakon tradicionalne procesije i Sv. Mise za dobru atmosforu i zabavu pobrinuti će se pučke igre i utrke s magarcima, a u večernjim satima, jedan od najboljih bendova s područja bivše Jugoslavije, tj. Crvena Jabuka na glavnome trgu i Folk group Batana na malome trgu.

Održati će se i Veliki vatromet koji nakon dužeg niza godina ponovo stiže u Brtoniglu i to ravno u ponoć.

A Roccoland (dječji kutak) će se pobrinuti da se zabavljaju i najmlađi na kojemu će biti razne atrakcije prilagođene njihovom uzrastu.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari