Fulirancija u Zagrebu

Fuliranje svojom kreativnom i raznolikom ponudom uvelike doprinosi Zagrebu u obrani titule Najbolje adventske destinacije u Europi. Tako je samo u desetak dana Fuliranja, Tomićevu i Kurelčevu ulicu kojima je udahnut novi život u obliku Disco i Chef Streeta posjetilo  oko 30 000 posjetitelja.

Svi ljubitelji dobre glazbe i narednih će dana od 20 sati uživati u beatovima poznatih DJ-a Alena Kosanovića, LukeDeluxa, Phata Phillie-a, Ivana Krnjića i Igora Grgića Toxica, Duran Durana i mnogih drugih. A 15. prosinca DJ-irati će i  veliki Edo Maajka koji će ovom prigodom birati glazbu po svom ćeifu.

Ako nakon plesanja ogladnite, možete se okrijepiti slanim i slatkim gastro poslasticama u kućicama u Kurelčevoj. Tu su sočni burgeri iz Submarine Burgera, azijska jela u Gyoza Baru, kultni Rougemarin, prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar te Alpenhause gdje se mogu kušati slatke germ knedle. U kućici Berlin možete probati najpopularnije njemačko ulično jelo curry wurst- kobasicu s curryjem, dok mini kobase i pršut pečen u kruhu spravljaju u Bubble baru. Svi ljubitelji gulaš suppea ne smiju zaobići kućicu Program. Jela sa Šri Lanke pripremaju se u Curry Bowl kućici, a tu su još i palačinkarnica Dora, Wine bar, AZtec bar gdje možete kušati burritose i toplu čokoladu sa čilijem.

Ovogodišnji novitet je Chef House gdje će spravljati svoje poslastice Ante Pižić, Marin Medak i Andrej Barbieri.

U najboljoj gastro ulici u Hrvatskoj dosad se već uživalo u jelima Ivana Pažanina, Hrvoja Zirojevića i Brace Sanjina. Uz naše majstore kulinarstva, Fuliranje je obogatila kuhinja Toskanskog Mozart Marca Sassa, poznatog i kao Pastaman.

Najbolji srednjodalmatinski restorani i konobe, okupili su se u Tomićevoj pod nazivom Vrata Kornata. Osoblje Bobe, Fešte, Opata i Fabre sva će gladna usta nahraniti specijalitetima među kojima je i brudet od morskog psa. Posjetitelji željni bakalara i istarskih fritaja zasigurno neće zaobići restoran Vodnjanka iz Vodnjana koji se privremeno preselio u Chef Street. Kako ne bi svi kuhari bili u kuhinjama, a glazbenici zaduženi za glazbu, pobrinut će se Baby Dooks koji će u svojoj kućici Dooksaoni pripremati netipične Hot Dogove, Kobasice i još štošta. Nakon dobrog obroka potrebno je utažiti žeđ stoga je tu već kultna Rakijarnica.

Za detaljan program Fuliranja posjetite službenu stranicu facebook.com/Fuliranje

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar