GDJE JE MOJ TATA? GDJE JE MOJA MAMA?

Zagreb, 17.svibnja 2016. – Kampanja edukativnih radionica za samohrane roditelje se nastavlja. Tako je u dječjem vrtiću „Pčelica“ održana druga po  redu radionica „Čakulaonica za samohrane roditelje“  u sklopu projekta „Hrabre Mame & Tate“ u organizaciji portala Sretna mama i istoimene Udruge samohranih roditelja.  Fokus ove radionice  bio je na adekvatnoj komunikaciji roditelja s djetetom o nedostatku drugog roditelja.

vlasta„Kada-tada samohrani roditelj mora dati djetetu odgovor na pitanje gdje je drugi roditelj. Kako će odgovoriti ovisi o okolnostima života. Važno je ne  izbjegavati odgovor, a početi objašnjavati dok je dijete još malo. Također je važno  djetetu objasniti da postoje „različite obitelji“, a u njihovoj jedan roditelj nije prisutan. Dijete se treba osjetiti zaštićenim i voljenim, treba dobiti poruku da to što drugog roditelja nema, nije njegova krivica.“, naglasila je Vlasta Korman, psihologica dječjeg vrtića „Pčelica“.

Nivea je i ovog puta podržala radionicu te osigurala za roditelje i djecu prigodne poklone, a radionicama se priključila i tvrtka Essilor, vodeći svjetski proizvođač naočalnih leća koja je  roditeljima osigurala sklopive sunčane naočale.

cak1

“Iako svi ne sudjelujemo u direktnom  odgoju djece, možemo se potruditi da svijet vidimo ljepšim očima.”, poručili su iz Essilor Hrvatske.

cak5

“Sretni smo da nastavljamo s kampanjom podrške ovim hrabrim roditeljima i zahvaljujemo svima koji nas podržavaju. Zahvaljujemo Nivei koja nas podržava od početka, od prvotne ideje pa do realizacije naše prve radionice, a sada već druge i tvrtki Essilor Hrvatska koja je također prepoznala vrijednost ovih radionica i priključila se našoj akciji.”, izjavila je Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje.

Udruga Sretna mama poziva sve zainteresirane roditelje, vrtiće, donatore, predavače, pedijatre da se jave u redakciju Sretne mame i sudjeluju u ovakvim akcijama te doprinesu svojim iskustvima, stručnošću u jačanju potpore za ove hrabre roditelje.

Svi zainteresirani samohrani roditelji i jednoroditeljske obitelji za sljedeću radionicu koja se planira održati u lipnju mogu se javiti na info@sretnamama.hr. Broj mjesta je ograničen (moguće je maksimalno 20 roditelja po radionici).

 

Oglas

Komentiraj

komentari

PODIJELI
Prijašnja objavaMama, otvori oči!
Slijedeća objavaZNATE LI ŠTO JE AJURVEDA?