“Gitaru sviram kao udaraljke. To je blues. To je funk. Ritmično. Afro.”

Keziah Jones, karizmatični pjevač i gitarist, po prvi put predstavlja Zagrebu svoj ritmični afro zvuk. Naime, 1. prosinca u Tvornici kulture priprema veliki glazbeni spektakl za sve ljubitelje funka i bluesa kojeg Jones predstavlja pod originalnim nazivom “Blufunk”.

 Keziah JonesDrugi je ovo koncert u sklopu Musicology Barcaffe Sessions-a, serije glazbenih   događanja koja je otvorena početkom listopada koncertom talijanskog glazbenika Marija Biondija.

Keziah dolazi u pratnji svog novog benda i najavljuje novi album koji će uskoro izaći u prodaju. Riječ je o jednom od vodećih svjetskih gitarista i pjevača stoga u Tvornici ne očekujemo ništa manje nego spektakl za pamćenje.

Neobičnom tehnikom sviranja, Jones je stvorio svoj unikatni stil i žanr koji naziva “blufunk”. Riječ je o mješavini blues melodija i oštrih ritmova funka, kao i elemenata joruba glazbe. Keziah je također poznat po stilu sviranja gitare koji, zbog svoje izuzetno izražene ritmike i pokreta, često podsjeća na sviranje udaraljki ili na slap tehniku koju koriste basisti.

Svjetski hitovi kao što su “Rhythm is love”, “Million miles from home” i “My kind of girl”, osvajali su ljestvice širom svijeta, ali su njegovi live nastupi ono što ponajviše oduševljava publiku i predstavlja pravu poslasticu te najbolju garanciju za uživanje u “Funky afrobeatu”.

Glazbeni velikani Fela Kuti, Miles Davis i Jimi Hendrix jako su utjecali na stvaralaštvo Keziah Jonesa, no njegova glazba donosi potpuno novi osjećaj u afrobeat-u. Ova specifična mješavina afričkih ritmova s funkom i bluesom predstavlja jedinstveni zvuk izražene energije koja inspirira na ples.

Kako sam kaže: “Gitaru sviram kao udaraljke. To je blues. To je funk. Ritmično. Afro.”

Karte za koncert su u prodaji preko Eventim prodajne mreže, a cijena karte iznosi 145 kuna.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari