GIULIANO I KRISTINA ĐANIĆ domaćini treće “Večere s porukom”

Treća „Večera s porukom“ održana je u Splitu,a uloga domaćina pripala je poznatom splitskom bračnom paru Đanić, Giulianu i Kristini. Hotel Park bio je premali da bi ugostio sve njihove prijatelje i kolege, a svi su došli s namjerom pomaganja splitskog Kluba „Sanus“ za roditelje djece oboljele i liječene od malignih bolesti.

 Da humanost nema granica, niti ne poznaje podjele u društvu , dokazali su i gosti ove divne splitske „Večeri s porukom“, na kojoj su uz poznate splitske gospodarstvenike, estradu, ljude iz medija bili i gradonačelnik Splita, župan Splitsko-dalmatinske županije i ministar zdravlja Siniša Varga.

Bilo je dosta strepnji i treme pred sam početak, ali sad smo stvarno sretni i predivno se osjećamo kao domaćini Večeri s porukom. Ovo je predivno iskustvo. Hvala svim našim prijateljima, kolegama i svim građanima Splita što su večeras s nama. Popunili smo sva mjesta u restaurantu hotela Park i presretni smo jer je toliko gostiju došlo i da smo prikupili toliko sredstva za naš klub „Sanus. Oni to apsolutno zaslužuju“ izjavili su domaćini Kristina i Giuliano.

Ovo je hvale vrijedan projekt s humanitarnom pozadinom. Poznate osobe spojene s dobrotvornim radom- je nešto što ne može izostati uspjeh. Dugo surađujemo s Udrugom „Sanus“ i gđom Anić, koja je veliki motor Udruge za rad s djecom oboljelom od malignih bolesti i to ne samo u Splitu već u cijeloj RH i puno je pomogla za preseljenje Bolnice iz Klaićeve na novu lokaciju“ rekao je ministar zdravlja Siniša Varga koji je došao na poziv gđe. Anić i „Sanusa“.

Župan Splitsko-dalmatinske županje g.Zlatko Ževrnja je također sa svojim timom došao na „Večeru s porukom“ i tom prigodom rekao: „Sjajan projekt, sjajan odaziv i plemenit cilj. Vrlo rado prihvaćamo domaćinstvo, te će Županija također bit domaćin jedne od slijedećih večera na području naše županije. Večeras u ime Županije i mojeg tima-uručili smo poklon Udruzi „Sanus“ u iznosu od 10.000 kn za njihov daljnji rad, a županija i inače redovito pomaže rad 50-tak udruga s našeg područja.

Ovdje nema političkih podjela, svi smo isti, jer u humanosti nema lijevih i desnih-ovdje smo svi s istom svrhom, na isti način i s istim željama. Tri večeri nisu dovoljne za grad Split da pokažemo veličinu srca, bit će još Večera s porukom i mi ćemo se rado pridružiti kao jedan od organizatora jedne od tih večera“ izjavio je Ivo Baldasar, gradonačelnik grada Splita.

Večeri je nazočila i pjevačica grupe Magazin Andreja Šušnjara te rekla „Dobro se osjećam i zabavljam ovdje u društvu mojih kolega i glazbenicima i prijateljima. Prvi put sam tu i ovo me jako veseli, a bit će prilike i za nova druženja u sklopu ovog projekta.“

 Puna emocija i zahvalnosti bila je gđa Božena Anić, predsjednica kluba „Sanus“ koja se obratila prisutnim gostima i zahvalila na njihovom doprinosu i potpori: „Mogu jedino reći–HVALA u ime roditelja i sve naše djece. Bilo je zaista predivo. Jedno veliko druženje sa puno punodragih ljudi. Zaista nešto za pamćenje, da se napravilo ovako nešto lijepo za našu djecu.

Hotel Park pripremio je za sve prisutne goste menu u 4 slijeda ( Pašteta od jelena servirana s kukuruznim prepečencem i maslom / Rižoto od motovunskih tartufa i vrganja pripremljen u kaštelanskom crljenku serviran u cati (dinji)/ Tortica od fileta organski uzgojenog lubina s mousseom od sira brie u umakom od porta/ Čokoladni souffle sa sladoledom od lješnjaka i cvjetomsoli), a gostima je i sam domaćin Giuliano otpjevao nekoliko pjesama, čime je samo dodatno uljepšao ovu divnu splitsku humanitarnu noć.

Nacionalni projekt „Večera s porukom“ nas na svom putu vodi dalje, te nakon Splita humanost seli iz Splita u Slavoniju, u Osijek gdje će 4. studenoga o.g. u ulozi domaćica večere biti dvije poznate filmske umjetnice i glumice HNK Osijek Jelena Perčin i Sandra Tankosić Lončarić.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari