Godišnje druženja mama na konferenciji Mame&klinci

I mame svoju konferenciju imaju

Svibanj je mjesec mama. Osim što se slavi Međunarodni dan majki, 26. svibnja u Muzeju Mimara od 9 do 17 sati mame imaju i svoju konferenciju. Drugi puta za redom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održava se konferencija Mame&klinci koja za cilj ima okupiti mame i podariti im znanje, informacije, alate koji će im pomoći, ali i inspirirati, te potaknuti da uvijek traže više i bolje.

Ovogodišnja top tema je vršnjačko nasilje i kako ga spriječiti. Danas su djeca sve više izložena nasilju, ali i postaju nasilna, zato je odgoj empatične djece najbolji odgovor. Kako odgojiti empatično dijete govorit će mnogi stručnjaci među kojima je i prof. sc. dr. Vesna Bilić koja se već godinama bavi ovim problemom, Swea Jelić Tuščić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te Anamarija Vujić iz udruge Hrabri telefon uz spisateljicu Rosie Kugli.

Na konferenciji mame čeka čak 5 panela zanimljivih tema na kojima, uz stručne osobe sudjeluju i mnoge poznate mame kao što su Ana i Snježana Rucner koje će govoriti o tome kako su spojile majčinstvo i karijeru, dvije Lane, Lana Klingor Mihić i Lana Pavić koje će inspirirati mame pričom zašto je super imati troje djece. Posebno zanimljivi panel je onaj mladih dama (11 godina) Gite i Lare Borne koje će objasniti što bi bilo da su one mame.

Kroz predavanja i radionice mame će otkriti kako se nositi s ispadima bijesa i kako koristiti dječji jezik (Iva Brčić), što je pametna prehrana (Hrvojka Becker), zašto mame treba imati pravo na sebe (Nadja Skazlić),  kao i o tome kako djeca koriste naše slabosti (Maja Vučić).

Za inspirativne priče zadužene su mame s portala Supermame.hr, najpoznatija slovenska mama blogerica Eva Lozina kao i Marin Dadić iz projekta Aktivna Hrvatska, a dolazi i gošća iznenađenja.

“Konferencija “Mame&klinci” zamišljena je baš poput slasne torte, red znanja, red informacija, red inspirativnih priča, red zabave, dobre hrane, druženja, a kao šlag i bogata nagradna igra. Želja nam je da ovo postane tradicionalno okupljanje mama ne samo u Zagrebu već kroz naš projekt “Gradovi prijatelji mama” i u drugim gradovima Hrvatske,” rekla je mr. sc. Danijela Gašparović predsjednica udruge Mame i klinci, tate i ljubimci.

Više informacija kao i prijava na kongres možete na web stranici www.mameiklinci.com

Oglas

Komentiraj

komentari