Grohe omogućio djeci najzabavniju berbu na Grunteku

25.10.2021., Zagreb. Ovu nedjelju djeca iz dječjeg doma A. G. Matoš zasigurno će pamtiti kao nezaboravnu. Zahvaljujući vodećem svjetskom brendu u sanitarnoj industriji – GROHE, na zemljištu Grunteka nedaleko Zagreba, djeca iz doma imala su priliku doživjeti posebno iskustvo berbe i sadnje kroz bogati program i edukativne radionice.

Događaj na Grunteku, koji se održao ove nedjelje 24.10., Grohe je organizirao u suradnji sa stručnim Gruntek timom u sklopu Grohe Lixil Community Day-a, posebnom događaju posvećenom zajednici i unaprjeđivanju iste. Osim djece iz dječjeg doma A. G. Matoš na događaju sudjelovali su i Grohe zaposlenici koji su poveli svoju djecu, ali i mnogi drugi korisnici Grunteka.

Bogati program na Grunteku uključivao je raznolik sadržaj i aktivacije na način da se svi polaznici odlično zabave ali kroz tu zabavu i educiraju. Događaj je okupio zanimljive stručnjake iz područja uzgoja i berbe koji su prenijeli polaznicima svoje bogato znanje ali i neke manje poznate tajne i vještine uzgoja. Interaktivnu radionicu o uzgoju klica u vlastitom domu tijekom zimskih mjeseci vodila je Anđela (Kužinica blog), dok se agro radionica o održavanju eko uzgoja održala pod stručnim vodstvom doktorantice s Agronomskog fakulteta – Sandre Škenđić. Osim ovih edukativnih radionica djeca su imala priliku i iskusiti berbu iz prve ruke. Uz stručno vodstvo Gruntek tima djeca su sudjelovala u zajedničkoj berbi batata, aktivnosti koja im je najviše izmamila osmijeh na lice. Svoj ubrani batat su, na kraju berbe, ponijeli sa sobom, kako bi sami mogli probati ono što su svojim rukama vadili iz zemlje.

Svi polaznici otišli su s Grunteka puni dojmova ali i punih ruku. Na poklon djeci darovane su posebne Grohe košare pune povrćem i korisnim rekvizitima koji će im trebati za sljedeću berbu koja, nakon oduševljenja ovom prvom, zasigurno sljeduje.

S ovim eventom Gruntek je službeno zatvorio ovogodišnju sezonu berbe te proslavio uspješnu proteklu prvu sezonu. Povodom toga kratki govor održao je direktor Grunteka, Tino Prosenik koji je i zahvalio svim korisnicima na prvoj uspješnoj sezoni.

Suradnja Grohe i dječjeg doma A. G. Matoš započela je još ovog proljeća kada je Grohe u ime dječjeg doma zakupio dva vrta na Grunteku. Zahvaljujući ovoj Grohe donaciji djeca dječjeg doma cijelu godinu imaju na svom meniju najzdravije domaće namirnice poput rajčica, tikvica, paprike, blitve i još mnogih drugih. Na ovaj način djeca, ne samo da konzumiraju zdrave namirnice nego ih se i educira o tome koje su to zdrave i korisne namirnice i kako se uzgajaju.

Brend Grohe kroz svoje poslovanje i projekte veliku pozornost posvećuje ulaganju u zajednicu, naročito lokalnu zajednicu, te im je projekt s Gruntekom tek jedan od mnogih. Kroz Lixil Community day, koji se održava već petu godinu za redom, cilj je svake godine različitim aktivnostima učiniti i ostvariti doprinos za zajednicu i vratiti društvu na najbolji mogući način. Ove godine Grohe je prepoznao djecu iz dječjeg doma kao ranjivu skupinu kojoj se potrebno posvetiti a ovim događajem u nedjelju zaokružena je njihova suradnja. S obzirom da je Lixil Community Day i prilika da zaposlenici zajedno i ujedinjeno rade na ostvarivanju zajedničkog cilja – dobrobiti za društvo –  u nedjelju na Grunteku okupili su se i mnogi Grohe predstavnici.

Oglas

Komentiraj

komentari