Hit predstava za djecu Maša i medvjed u lipnjuponovno u Zagrebu

Hit dječja predstava Maša i medvjed u izvedbi beogradskog Mašinog pozorišta ponovno stiže u Zagreb! Nakon tri rasprodane predstave u svibnju, interes publike se ne stišava pa Maša i medvjed ponovno dolaze u Centar za kulturu Trešnjevka (CEKATE) u nedjelju, 19. lipnja u 16.00 sati, a ulaznice za ovaj interaktivni i edukativni kazališni komad, koji je osvojio srca Hrvatske, ali i cijele regije već se nalaze u prodaji u sustavu Eventima po cijeni od 40 kuna.

Predstavu u izvedbi Mašinogpozorišta u regiji je odigrana više od 500 puta, u Hrvatskoj dosad 72 puta, a zbog velikog interesa su u svakom hrvatskom gradu u kojem je dosad gostovala odigrana i do put šest puta (Šibenik 6 predstava, Osijek 5 predstava, Zagreb 3 predstave, Rijeka 3 predstave, Karlovac 2 predstave). Hoće li lipanjska nedjelja oboriti šibenski rekord u broju uzastopnih predstava ostaje vidjeti, no sudeći prema oduševljenju najmlađih i njihovih roditelja, nije nemoguće.

Ova je predstava u trajanju od 45 minuta u potpunosti prilagođena dječjem uzrastu, a važno je naglasiti kako je glavni cilj postići interakciju glumaca s djecom te najmlađe na taj način educirati o važnosti ljubavi i prijateljstva te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije. Priča je poznata – Maša je živahna djevojčica dobra srca koja se izgubila u šumi, a zatim je zalutala u medvjedovu kuću pa se on počeo brinuti o njoj. Zajedno doživljavaju brojne komične zgode, u koje Maša upadne zbog svoje razigranosti i znatiželje, dok je Medo tu da spasi stvar. Uz Mašu i medvjeda, u predstavi se pojavljuje i čarobnjak Zloćko Boćko, koji je zaledio cijelu šumu pa će glavni dvojac tražiti pomoć djece iz publike kako bi ga pobijedili.

Zanimljiva i dinamična, posebna po tome što potiče na interakciju i uključivanje, predstava je djelo SašePantića, srpskog glumca, scenarista i redatelja koji je režirao je više od 15 dječjih predstava. Likove utjelovljuju akademski glumci Andrija Kovač, Jelena Krkić te Aleksandar Radović u alternaciji s redateljem predstave Pantićem, dok su kostimi i scenografija djelo Bojana Četkovića.

Predstava Maša i medvjed u izvedbi Mašinogpozorišta dobila je zahvalnicu od Udruženja mama s otoka Cresa, a u Zagreb je ponovno dovodi agencija Spotlight iz Osijeka.

Ulaznice za ovaj interaktivni i edukativni kazališni komad, koji je osvojio srca zagrebačkih klinaca mogu se kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 40 kuna (ulaznice trebaju kupiti svi, neovisno o dobi).

 

Oglas

Komentiraj

komentari