Horizon 2020 European Health Brokerage Event – Zagreb 2017

U Zagrebu je prvi put održan Horizon 2020 European Health Brokerage Event – Zagreb 2017, međunarodni skup poslovnog umrežavanja potencijalnih korisnika programa Obzor 2020.

Zagreb, 19. siječnja 2017. – Događaju je nazočilo oko 160 sudionika iz više od 20 zemalja svijeta. Svrha ovog skupa je poslovno umrežavanje potencijalnih prijavitelja EU projekata u sklopu programa Obzor 2020. u području zdravlja, demografske promjene i kvalitete života.

Na skupu su predstavnici malih i srednjih poduzeća te visokih učilišta imali priliku upoznati se s mogućnostima programa Obzor 2020. i predstaviti svoje ideje. Održano je i više od 300 bilateralnih sastanaka na kojima su sudionici imali priliku pronaći potencijalne partnere.

Nazočnima se obratio državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja doc. dr. sc. Matko Glunčić i tom prigodom istaknuo da su istraživanja i inovacije temelj napretka svake države. Posljednjih godina Europa je suočena s brojnim izazovima poput migracija i financijskih kriza. Istodobno populacija stari, a troškovi zdravstvene skrbi se povećavaju, upozorio je i dodao da se Europa uspješnim svladavanjem izazova treba nametnuti kao primjer ostalima. Potrebna su, rekao je, pametna rješenja, a mogućnosti za financiranje projekata kojima je cilj iznalaženje tih pametnih rješenja leže u programu Obzor 2020., rekao je doc. dr. sc. Glunčić.

Očekuje se da će Horizon 2020 European Health Brokerage Event potaknuti hrvatske znanstvenike, poduzetnike i inovatore na sudjelovanje u EU natječajima kako bi financirali svoje inovativne ideje.

Hrvatska je do kraja rujna 2016. povukla gotovo 29 milijuna eura za financiranje 132 EU projekta kroz natječaje u programu Obzor 2020. U području Zdravlje, demografske promjene i kvaliteta života financira se deset EU projekata u kojima sudjeluju hrvatski partneri, a dodijeljeno im je ukupno 2,138,686 eura.

Horizon 2020 European Health Brokerage Event – Zagreb 2017 održan je pod pokroviteljstvom Obzor 2020. projekta Health NCP Net 2.0 i Europske poduzetničke mreže (EEN) u suorganizaciji Agencije za mobilnost i programe EU i agencije HAMAG-BICRO te Step-RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari