Hrvatski ambasadori Eldar Mešić i Vlaho Lučić spremni za Moskvu

Projekt Nogomet za prijateljstvo ove godine ujedinjuje 211 zemalja

7. lipnja 2018. – Hrvatski ambasadori, mladi igrači škole nogometa GNK Dinamo, Eldar Mešić i Vlaho Lučić spremni su za Rusiju gdje putuju uoči šestog izdanja najvećeg globalnog projekta za djecu – Nogomet za prijateljstvo. Projekt organizira Gazprom, vodeći partner FIFA-e, UEFA-e i Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. kako bi kroz nogomet promovirao najvažnije ljudske vrijednosti i prijateljstvo.

Ovogodišnji će Nogomet za prijateljstvo od 8. do 15 lipnja u Moskvi okupitinekoliko tisuća djece iz čak 211 zemalja. Uoči samog početka Svjetskog prvenstva, djeca će dobiti priliku zaigrati prijateljsku utakmicu ili se okušati u ulozi novinara i s nje izvještavati.

Uz osnovne ciljeve projekta koji uključuju razvoj nogometa od malih nogu, promociju tolerancije i poštivanja različitih kultura, nacionalnosti i mogućnosti, ove je godine pokrenuta i posebna globalna Ekološka inicijativa s ciljem zaštite rijetkih životinjskih vrsta poput sibirskog tigra, crvene pande, baltičke foke ilemura crvenog krzna, čija će imena nositi neki od natjecateljskih timova na prvenstvu.Hrvatski predstavnik, Eldar Mešić, zaigrat će u timu Hippopotamus (Nilski konj), a njegov suigrač iz kluba Vlaho Lučić okušat će se uizvještavanju s terena i iz dječjeg press centra.

”Sada smo već stvarno jako uzbuđeni jer putujemo za svega nekoliko dana! Veselimo se novim prijateljima, igranju nogometa, Moskvi i njenim znamenitostima, kao i promoviranju najvažnijih ljudskih vrijednosti” – izjavio je Vlaho Lučić.

Naši mladi ambasadori posebno se raduju završnom događaju, odlasku na svečanu ceremoniju otvaranja Svjetskog prvenstva te na prvu utakmicu između Rusije i Saudijske Arabije.

U centru Nogometne federacije u Rusiji, njen potpredsjednik Nikita Simonyan, predstavio je i ‘Kup devet vrijednosti’, nagradu koju glasanjem na turniru međusobno dodjeljuju djeca. Koja od 32 mlade reprezentacije će pehar ponijeti kući, doznat ćemo 13. lipnja na Međunarodnom dječjem forumu Nogometa za prijateljstvo. U Rusiji će ostati kopija pehara koji je izradio čuveni njemački kipar Achim Ripperg, kao dio stalne postave Muzeja ruske nogometne unije.

Oglas

Komentiraj

komentari