Igra bez interneta?

Prema procjenama stručnjaka od dva do čak četiri sata dnevno djeca u Hrvatskoj provode uz internet, bilo da je riječ o „klasičnom“ surfanju ili pak igricama, te pregledavanju videa i sličnih sadržaja. Sve manje se druže sa svojim vršnjacima, sve manje provode vrijeme u igri na otvorenom prostoru, na igralištima ili u parkovima, sve manje znaju kako je to odrastati u svijetu međusobnog uvažavanja, bez nasilja, uz međusobnu suradnju, pomaganje, zajedničko djelovanje.
Da bi prikazali kako dječja zabava, igra i druženje mogu izgledati bez digitalne tehnologije u njihovom odrastanju, njih čak više od stotinu provelo je protekle mjesece radeći na projektu  „Spomenar“.
Riječ je o snimanju čak 17 filmova kroz koje su zagrebački mališani željeli pokazati kako doživljavaju svoj život u ozračju vremena i sadržaja koje im nudi tehnologija, ali uz više razumijevanja za međusobne potrebe, usvajanje pozitivne enegije, te prije svega stavova nesebičnosti i altruizma.

Premijera informativnih filmova učenika osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom „Spomenar“ bit će upriličena 26. svibnja od 10:00 sati u kinu Europa, Varšavska ulica, Zagreb uz slobodan ulaz i poziv svima da se odazovu na ovaj veliki događaj za male filmske stvaratelje.

Projekt je pokrenula mr. Tihana Jagić, direktorica Dicte, škole stranih jezika specijalizirane za poduku djece predškolske i školske dobi te odraslih, s bogatim edukativnim radom upravo među najmlađim uzrastima.

 

Oglas

Komentiraj

komentari