Igre koje djeca vole

Djeca obično vole kad obraćate pažnju na njih, pa naučite igrati neke igre koje su primjerene za njihovu dob.
Bebe se uvijek nasmiješe na onu “Ku-kuc, tko je?”. Kad počnu puzati, vjerojatno će voljeti da ih lovite po kući, a sa starijima možete organizirati i skrivača. Pogledajte neki crtani film. Gledanje filmova ne mora biti ono klasično sjedenje na kauču i gledanje u ekran. Napravite im kino atmosferu – sjedite na jastuke, osigurajte zalihe voća i uživajte uz kućno kino. Pronađite dječje aktivnosti koje biste mogli zajedno raditi. Možda nešto kreativno kao kolaž ili pravljenje ukrasa, balona. Nije loša ni gluma, ali ni čitanje i pisanje priča. Naravno, uvijek je zabavno i uz muziku, pa možete i pjevati (karaoke).
Kako djeca rastu, ‘igraonica’ se seli izvan stambenog prostora, sve do trenutka kad steknu prijatelje za igru. Mada i kako tinejdžeri vole se zaigrati s roditeljima, kada u igri do izražaja dolaze neke vještine do izražaja.
S djecom se od malena treba baviti, da li kroz učenje ili igru, mora postojati vrijeme samo za vas i vaše dijete. To je prilika da mu prenesete sve što treba dobiti od roditelja, vaš pogled na svijet, vašu poduku, karakter i smjernice koje treba slijediti o svakoj životnoj dobi.
M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar