IKEA Hrvatska obilježila međunarodni Coming Out Day

U ponedjeljak, 11. listopada, u svijetu se obilježava Coming Out Day, kojem se pridružuje i IKEA Hrvatska. Kao tvrtka koja nastoji promicati svekoliku ravnopravnost u svom djelovanju, IKEA ove godine želi skrenuti posebnu pažnju na probleme s kojima se u svojim obiteljima i okolini susreću LGBT+ osobe tijekom outanja, odnosno otkrivanja vlastite seksualne orijentacije.

U povodu Coming Out Daya IKEA je tako posjetiteljima ponudila okvir za fotografije sa simboličnom porukomOQUEER. Naime, postavljanjem obiteljske fotografije u OQUEER, roditelji šalju poruku svojoj djeci da će im biti uvijek podrška, bez obzira koga vole.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli IKEA Hrvatska (@ikeahrvatska)

IKEA je humanistička tvrtka i za nas je ravnopravnost važno ljudsko pravo. Zato u povodu Coming Out Daya želimo dodatno pokazati svoju opredijeljenost prema snažnijoj uključivosti svih LGBT+ osoba i većoj ravnopravnosti u društvu. Istovremeno, zalažemo se i za ravnopravnija radna okruženja, pa tako IKEA pruža jednake mogućnosti u zapošljavanju i razvoju osobama svih seksualnih orijentacija i rodnih identiteta, osiguravajući svojim Kodeksom ponašanja da na radnom mjestu nema diskriminacije, uznemiravanja i neprijateljstva“, istaknula je Mirta Pađen Lee, menadžerica za ljude i kulturu u tvrtki IKEA Hrvatska.

Kupnjom OQUEER-a u robnoj kući IKEA Zagreb, od 11. do 25. listopada, građani mogu podržati rad psihološkog savjetovališta Udruge Iskorak koje pruža pomoć i roditeljima LGBT+ osoba.

„Udruga Iskorak promiče i štiti ljudska prava, a osobito prava LGBT+ osoba. U sklopu Udruge djeluje i psihološko savjetovalište gdje je moguće dobiti besplatne savjetodavne usluge, što uključuje i razgovore vezane uz coming out proces za LGBT+ osobe, njihove roditelje i članove obitelji. Zahvaljujemo tvrtki IKEA što je prepoznala naše napore i odlučila nas podržati te pozivamo sve sugrađane da simboličnom donacijom podrže naš daljnji rad“, istaknula je Renata Debartoli, psihologinja udruge Iskorak.

Obilježavanje Coming Out Daya i zalaganje za uključivost LGBT+ zajednice dio je šireg IKEA pristupa Raznolikost & Uključivost. U sklopu tog pristupa, IKEA se kontinuirano i sustavno zalaže za rodnu ravnopravnost i podržava ranjive skupine, poput žrtava obiteljskog nasilja.

 

Oglas

Komentiraj

komentari