IKEA prestaje proizvoditi zavjese i žaluzine opasne za malu djecu

IKEA nudi sigurnija prozorska rješenja za malu djecu

Stručnjaci za razvoj proizvoda tvrtke IKEA četiri su godine radili na prilagodbi asortimana žaluzina i zavjesa kako bi učinili život kod kuće sigurnijim za malu djecu.

Tako su od siječnja 2016. godine u asortimanu robnih kuća IKEA diljem svijeta dostupne prozorske zavjese i žaluzine bez poteznica ili sa skrivenim poteznicama za povlačenje.

Istraživanja su pokazala kako je u Sjedinjenim Američkim Državama između 1996. i 2012. godine u prosjeku svaki mjesec jedno dijete umrlo od davljenja poteznicom za zavjese ili žaluzine. Kako bi ponuda u robnim kućama IKEA sadržavala 100% sigurna rješenja za prozore, stručnjaci za razvoj proizvoda tvrtke IKEA održali su brojne konzultacije s agencijama za sigurnost proizvoda, a novi asortiman dizajniran je i proizveden na uobičajen IKEA način – fokusom na stvaranje trajnih, održivih te cijenom pristupačnih proizvoda koji se lako mogu koristiti.

Vrlo smo zadovoljni što možemo ponuditi sigurna prozorska rješenja svim našim kupcima diljem svijeta. Sigurnost proizvoda naš je prioritet te smo u slučajevima u kojima nismo mogli pronaći sigurnu alternativu uklonili proizvod iz našeg asortimana. Primjerice, dok ne pronađemo zadovoljavajuće rješenje, IKEA više neće prodavati venecijanske žaluzine“, izjavila je Petra Färe menadžerica asortimana tekstila u IKEA of Sweden, tvrtke u sastavu IKEA Grupe koja se bavi razvojem i dizajnom IKEA asortimana.

Od sada novi IKEA asortiman zavjesa i žaluzina čine bežične rolo zavjese, saćaste žaluzine sa skrivenom poteznicom u žaluzini, rimske magnetske zavjese te zavjese bez poteznica za izvlačenje:

  • TUPPLUR Rolo zavjesa za zamračivanje dolazi u crnoj, bijeloj i sivoj varijanti te ima poseban premaz koji ne propušta svjetlo, neovisno o boji koju izaberete. Zamračivanje omogućava privatnost, a budući da nema poteznicu, sigurna je za djecu.
  • LISELOTT Rolo zavjesa dolazi u bijeloj boji, s finim uzorkom na materijalu. Zavjesa je transparentna i omogućuje diskretan prolazak dnevnog svjetla, čak i ako ju odlučite u potpunosti povući. Kako bi bila što sigurnija za djecu nema poteznicu.
  • Saćasta struktura HOPPVALS žaluzina pomaže stvoriti sloj izolacije koji olakšava održavanje topline u domu tijekom zime, odnosno pomaže izbaciti toplinu tijekom ljeta. Kako bi bile što sigurnije za djecu u domu, uzica je skrivena u žaluzini.
  • RINGBLOMMA rimske zavjese također nemaju poteznice, no kod njih je razvijen drugačiji način za spuštanje i dizanje – magneti su smješteni u šavove, a mogu se podesiti na nekoliko unaprijed određenih visina.
  • AINA zavjese nemaju poteznicu što ih čini sigurnima za djecu. Također, zavjese pomažu zamračivanju sobe, omogućuju privatnost te osiguravaju toplinsku izolaciju tijekom, kako toplih, tako i hladnih razdoblja.

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari