IKEA savjetuje: Kako stvoriti više mjesta za dječju igru kod kuće!

Stigli su nam topliji i sunčaniji dani, no zbog trenutne situacije nismo baš u mogućnosti u potpunosti uživati u njima. Za obitelji s djecom to je veliki izazov – sve teže je mališane zadržati kod kuće i vrijeme u zatvorenom učiniti im što zabavnijim kako se ne bi dosađivali. IKEA djecu smatra najvažnijim ljudima na svijetu, pa su njezini dizajneri interijera osmislili nekoliko ideja kako bi pomogli roditeljima da vrijeme provedeno kod kuće s najmlađima bude što kvalitetnije.

  1. Kuhanje (i igranje) s malim kuharima

Maleni vole biti uz odrasle pa kuhinja može postati mjesto za druženje i kreativnu zabavu. Kako biste im pomogli da vam se ravnopravno pridruže, dobro je imati i prenosivu stepenicu (da maleni mogu dosegnuti radnu plohu), a male kuhare mogla bi razveseliti i DUKTIG kuhinja po njihovoj mjeri, kao i dječji pribor koji je siguran za njihove ruke. Mnoštvo inspiracije za prve dječje specijalitete krije se u kuharici MATVRA, a dok mali kuhari vješto pripremaju hranu, za stolom ih mogu čekati gosti – plišane igračke.

  1. Multifunkcionalni namještaj za različite dječje potrebe

Osobito sada kada većinu vremena provodite kod kuće, važno je da namještaj bude višenamjenski i prilagodljiv kako bi zadovoljio potrebe mališana. Stolić u dnevnoj sobi može postati odlično mjesto za interaktivnu igru – pogotovo ako svemu dodate i dašak kreativnosti pa preko stolića zalijepite traku s oznakama. Nakon igranja, rekvizite možete pospremiti ispod sofe u mjesto za pohranu.

LISABO Stolić

FLISAT Dječji stolac

  1. Oslobodite pod u dnevnom boravku – neka postane poprište slobode i kreativnosti!

Slobodna igra često zahtijeva i puno prostora koji omogućava slobodno kretanje. Oslobodite pod u dnevnom boravku kako bi mališani mogli iskoristiti svoju maštu i kreativnost. U tome vam mogu pomoći i tepisi koji se u jednom trenu mogu pretvoriti u ‘more’, ali i mjesto za sport.

  1. Jednostavno do sobe u sobi

Mališani vole imati samo svoje mjesto za igru. Podlogom za vježbanje možete jednostavno pregraditi prostor i napraviti sobu u sobi, a u tome vam može pomoći i mali dječji šator. Dobro će poslužiti plahte i jastuci kako bi najmlađi mogli skakati, igrati se, ali i samostalno stvoriti svoja skrivena carstva za igru.

  1. Dječje kazalište kod kuće

Iako mališani trenutno ne mogu posjetiti dječja kazališta, ona mogu lako doći k njima. Tamnijimzastorima moguće je napraviti kazališni ugođaj i pozornicu za male dječje nastupe. Njima će se posebno svidjeti ako odrasli u prvome radu zauzmu svoje pozicije, pa će stoga biti potrebna i koja stolica. Uz plišane igračke, poput VANDRING UGGLA ili TITTA DJUR, moguće je stvoriti i lutkarsku predstavu, a u tome će im pomoći i SPISIG, koji osim što može biti kuhinja ili prodavaonica, u tren može postati i dio scenografije.

  1. Aktivnosti na balkonu

Ako imate balkon ili terasu, mališani će zasigurno uživati uz nekoliko prigodnih alatki. Plastične šarene stolice i stol MAMMUT mogu postati poprište njihove kreativnosti, a prednost je što se lako prenose iz prostorije u prostoriju. Crtačke sposobnosti maleni mogu vježbati na štafelaju. Znamo dase vole zavlačiti i sakrivati, pa će tako aktivnu dječju igru omogućiti BUSA tunel za igru, a u slučaju da se zabava nastavi na podu, preporučljivo je postaviti podne obloge koji će pružiti osjećaj meke trave pod nogama.

Više inspiracije za što zabavnije i kreativnije vrijeme provedeno kod kuće, možete pronaći na IKEA internetskoj stranici.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar