INFOMAPA – SVE INFORMACIJE O POSVOJENJU NA JEDNOM MJESTU

Adopta je pokrenula Infomapu, tražilicu namijenjenu posvojiteljskoj zajednici. U prva dva tjedna rada internetska stranica bilježi velik interes posvojitelja i osoba koje to žele postati.

U sklopu projekta „I ovo dijete treba obitelj“ Adopta, udruga za potporu posvajanju, kreirala je Infomapu, jedinstvenu tražilicu namijenjenu posvojiteljskoj zajednici.

adopta2

Infomapa tražilica na jednom mjestu pruža široku paletu informacija vezanih uz posvojenje – od onih o postupku posvojenja preko popisa ustanova koje organiziraju stručne pripreme za posvojenje, do grupa potpore posvojiteljima, potencijalnim posvojiteljima te posvojenoj djeci i mladima.

Infomapa daje pregled svih relevantnih informacija prikupljenih od ustanova i udruga te omogućuje stručnjacima koji pružaju usluge posvojiteljskoj zajednici, da se prijave i postanu njezinim dijelom.

„Do sada su pripadnici posvojiteljske zajednice često imali poteškoća u pronalaženju informacija vezanih uz sam proces posvojenja, sustav potpore i usluga koje su im dostupne. Pokazalo se da je upravo dostupnost tih usluga, kao i samih informacija gdje se mogu obratiti za pomoć, važna pri donošenju ključnih odluka, kao i prilikom suočavanja s izazovima i specifičnostima roditeljstva posvojenoj djeci. Osim toga, postoji niz pitanja s kojima se suočavaju posvojene osobe, a na koja do sada mnoge od njih nisu znale gdje dobiti odgovor. Infomapa je stvorena kako bi im u tome pomogla. Zahvaljujući tražilici članovi posvojiteljske zajednice lako i brzo mogu pronaći traženu uslugu na sebi najbližem mjestu jer tražilica obuhvaća cijelu zemlju“, kazala je psihologinja Petra Matković, stručna suradnica Adopte na projektu „I ovo dijete treba obitelj“.

Kako bi se stručnjacima i posvojiteljskoj zajednici kvalitetno približile sve prednosti Infomape, detaljno će biti predstavljena na 4. konferenciji o posvojenju koja će se u Zagrebu održati 15. i 16. travnja.

Infomapa se nalazi na poveznici: http://adopta.hr/infoMAPA/

adopta3

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari