Intimina lansirala vodič za djevojke s ciljem uklanjanja stigme oko menstruacije

Kao brend posvećen uklanjanju stigme oko menstruacije te obrazovanju i osnaživanju žena svih dobnih skupina, INTIMINA obilježava Dan žena lansiranjem knjige za djevojke koje su tek postale ili će uskoro postati ženama.

Danas je u svijetu obrazovanje o menstruaciji još uvijek nedovoljno, posebno za mlade ljude koji tek ulaze u pubertet i koji su vrlo često zbunjeni i prestrašeni radi svih promjena koje se događaju u njihovim tijelima i umovima. Knjiga koju je lansirala INTIMINA, “The Wonder Girls Guide Book” ima za cilj popuniti rupu koju su ostavili neadekvatni obrazovni programi, tabui i osjećaj srama oko menstruacije, te potaknuti na razgovore o menstruaciji, posve normalnom dijelu odrastanja.

INTIMINA je posvećena svakoj životnoj dobi žena, a misija brenda je educirati o menstruaciji i važnosti dobrog reproduktivnog zdravlja. Ovaj vodič za djevojke za uzrast od osam do dvanaest godina napisala je kreativna direktorica brenda INTIMINA Ana Ivušić, a važnost knjige je u tome što donosi priče o iskušenjima i nevoljama koje doživljavaju snažne mlade žene zbog svojih tijela koja se mijenjaju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli INTIMINA (@intimina)

Svaka priča, čije glavne junakinje svojim živopisnim ilustracijama predstavlja mlada umjetnica i dizajnerica Antonija Bačić, pruža mogućnost situacijskog učenja te znanstvene informacije o menstruaciji s praktičnim savjetima o tome kako izbjeći neugodne situacije. Putem dijaloga između likova, junaci knjige uče o važnosti otvorene komunikacije među prijateljima i roditeljima, te važnosti razumijevanja, tolerancije, međusobne podrške, zaštite, hrabrosti, altruizma, autentičnosti i asertivnosti. Situacije opisane u pričama pružaju modele za razgovore s poštovanjem i razumijevanjem između roditelja i njihove pubertetske djece.

Uklanjanje stigmi oko menstraucije cilje je koji se najbolje može postići malim koracima – na dječjim igralištima, školskim hodnicima, u svlačionicama; svugdje gdje mladi dijele svoj intimni život. Bitno je da normalne ljudske funkcije ostanu upravo to – normalnima, i da se svakim razgovorom o prirodnom rastu i promjenama osnažuje, umjesto da se stvara osjećaj neugode.

„Ovom knjigom INTIMINA nastavlja svoju misiju pomaganja ženama u ostvarivanju ispunjenih života i uklananja stigmi oko prirodnih pojava poput menstruacije. Dan žena posvetili smo djevojkama kako bismo im pomogli da uđu u svijet žena bez straha te dali savjete o rješavanju mogućih neugodnih situacija povezanih s menstruacijom. Vjerujemo da će ovaj vodič biti od velike pomoći i roditeljima koji još uvijek nisu razgovarali sa svojim kćerima i sinovima o svim promjenama koje donosi pubertet ”, naglasila je Danela Žagar, INTIMINA globalna brend menadžerica.

The Wonder Girls Guide Book e-knjiga dostupna je kao dar uz kupnju na stranici Intimina.com.

Oglas

Komentiraj

komentari