Ispraznimo Sklonište! – najveća hrvatska akcija udomljavanja pasa

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba subotnjom akcijom Udomljavanje je fora želi napraviti nešto jedinstveno – udomiti sve pse o kojima se trenutačno brine.

Zato će se akcija koja se tradicionalno održavala na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, ovaj put održati u Dumovcu.

Građane se poziva da posjete Sklonište u subotu, 11. svibnja od 10 do 18 sati, a akcija nosi naziv Ispraznimo Sklonište!

Tamo će moći obići dvjestotinjak pasa koji čekaju novi dom, a na poligonu za agility očekuje ih bogat program: upoznavanje štenaca, uređivanje pasa, savjeti veterinara, edukativni sadržaji i oslikavanje lica. U 16.30 sati najmlađi će posjetitelji moći pogledati predstavu kazališta Mala scena „pazi.mazi.voli“.

 „Akciju Udomljavanje je fora htjeli smo podići na novu razinu. Uz edukaciju građana o vrijednosti udomljavanja, htjeli smo ih jače potaknuti na samu akciju – udomljavanje naših pasa. Zato ih sada pozivamo u Dumovec da upoznaju pse koji čekaju svoje nove ljude“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Ako se u subotu odluče za udomljavanje, građani pse neće odmah moći odvesti iz Skloništa, ali će ih moći rezervirati.

Iza tih su pasa razne priče, a neke od njih mogu se doznati putem objava Skloništa na društvenim mrežama.

Cook je, primjerice, neslavni rekorder Dumovca. Riječ je o psu koji je tamo već dvije godine što znači da je u Dumovcu najdulje od svih pasa koji se trenutačno tamo nalaze. Taj trogodišnji križanac terijera jedva čeka obitelj kojoj bi darovao svoje veliko srce.

Kira je pak najveća bistrica Dumovca. Pas je to koji obožava učenje i jedva čeka nove izazove.

Vučka u Skloništu nazivaju i dumovečkim specijalcem. Lud je za trčanjem i igranjem. Obožava interakciju s volonterima i timariteljima, no vrijeme mu je da dobije svoje ljude.

Svim je psima u Skloništu nužno čim prije pronaći trajni dom, no ako se Sklonište sada i isprazni, takvo stanje neće dugo potrajati. Naime, doba je godine kada u Sklonište stiže veći broj štenaca.

Do Skloništa se jednostavno dolazi autobusima ZET-ove linije 276 koji prema Dumovcu kreću s Kvaternikova trga.

Akciju Udomljavanje je fora organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba u suradnji s udrugom Noina arka.

 

Oglas

Komentiraj

komentari