Istraživanje potvrdilo – hrvatski potrošači baš vole Zvijezdu

Zvijezda je jedina kompanija sa čak četiri branda u TOP 10 prema istraživanju Ipsosa i to sa Zvijezda uljem, majonezom, margarinom i ketchupom

Zvijezdini proizvodi već više od 100 godina mogu se pronaći u gotovo svakoj obiteljskoj smočnici i hladnjaku, a da Hrvati baš vole Zvijezdu pokazalo je i najnovije istraživanje Ipsosa – Brand Score.

Potrošači, njih 2000 koliko je sudjelovalo u istraživanju, potvrdili su kvalitetu i dobar okus Zvijezdinih proizvoda proglasivši Zvijezdu najsnažnijim brandom u Hrvatskoj, kojem vjeruju, dobro ga poznaju i rado te često kupuju.

Zvijezda je, naime, jedina kompanija sa čak četiri branda u TOP 10 prema istraživanju Ipsosa i to sa Zvijezda uljem, majonezom, margarinom i ketchupom, čime je potvrđeno kako  su potrošači lojalni domaćim brandovima kad prepoznaju da im nude kvalitetu i zadovoljavaju njihove potrebe, prateći svjetske trendove i unoseći inovacije u svoje proizvode.

– Iznimno smo ponosni na sve naše proizvode i drago nam je što sad imamo i službeno priznanje kao prvi brand u Hrvatskoj. Posebno hvala našim potrošačima koji prepoznaju  okus Zvijezdine  kvalitete te bez obzira na pojavu privatnih robnih marki i dalje njeguju tradiciju i vjeruju Zvijezdi, kazala je Marina Knežević, direktorica marketinga i razvoja Zvijezde,  prve hrvatske tvornici ulja i jedinog proizvođača margarina, majoneze i proizvoda na bazi majoneze u Hrvatskoj.

Komentirajući izvanredne rezultate Brand Score istraživanja prema kojima je Zvijezda jedina domaća kompanija sa čak četiri proizvoda u TOP 10, odnosno pet proizvoda sa Zvijezdinim potpisom na listi je od TOP 15 brandova te sjajan pomak Zvijezdinog ketchupa koji sa 12. mjesta u II. Valu 2017. skočio na deveto mjesto, M. Knežević izjavila je:

– Bez obzira na izazovnu godinu koja je iza nas, puno smo ulagali u nove proizvode, nastojeći potrošačima ponuditi uvijek svježe, moderne i inovativne proizvode koji zadovoljavaju njihove potrebe. Vjerujem da će se ovoj listi zato uskoro naći i naši novi proizvodi poput Zvijezdine kokosove masti.

Istraživanje je u II. valu 2017 godine obuhvatilo 1310 brandova na hrvatskom tržištu unutar 70 FMCG kategorija. Rezultati pokazuju snagu branda na tržištu korištenjem takozvanog indikatora „Brand Score“ koji omogućava uspoređivanje različitih kategorija proizvoda, a u obzir uzima različite aspekta odnosa potrošača prema brandu; od toga koliko ga često kupuju i koriste do emocionalnih  aspekata koje najviše govore o doživljaju kvalitete i  intenzitetu percepcije branda u svijesti potrošača.

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar