Iva Šulentić educirat će mališane o važnosti reciklaže i brige za okoliš

Počinje Eko-paket, projekt udruge Lijepa naša i kompanije Tetra Pak® o edukaciji zbrinjavanja i recikliranja upotrijebljene Tetra Pak ambalaže

Udruga Lijepa naša i kompanija Tetra Pak već petu godinu zaredom provode edukativni projekt o adekvatnom zbrinjavanju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže te važnosti brige za okoliš namijenjen hrvatskim Eko školama i vrtićima.

Potičući djecu na prikupljanje i izradu radova od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže, mališani na zabavan način uče o ulozi čovjeka u brizi za okoliš.

Škole i vrtići koji su prijavljeni u projekt tijekom godine sakupljat će upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu te od iste izrađivati skulpture, čestitke, crtane radove ili druga kreativna remek-dijela na tri zadane teme – klimatske promijene, zaštita šuma i reciklaža.

Eko-paketu ove se godine pridružila i ambasadorica Iva Šulentić te će sudjelovati u radionicama i biti članica žirija prilikom odabira najboljih radova u tri kategorije prema dobnim skupinama.

Iva i sama reciklira upotrijebljenu ambalažu te smatra kako je važno najmlađe već od malih nogu educirati o važnosti odgovornog ponašanja prema prirodi.

Svi zainteresirani, Eko škole i vrtići mogu se priključiti projektu kako bi na zanimljiv i kreativan način educirali djecu.

Više informacija pročitajte na službenoj Facebook stranici Eko-paket Hrvatska i na www.eko-paket.hr.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari