Iva Šulentić uručila nagrade pobjednicima Eko-paket natječaja 2016/17.

U organizaciji kompanije Tetra Pak i udruge Lijepa naša, proglašeni su pobjednici 5. Eko-paket projekta, u kojem je sudjelovalo gotovo 100 eko škola i vrtića iz cijele Hrvatske, što je oko 40.000 djece.

Pobjednik u kategoriji dječjih vrtića je Dječji vrtić Ivane Brlić Mažuranić, područni vrtić Kosjenka iz Slavonskog Broda i njihovi mališani koji su izradili kreativne radove  na zadanu temu  “Dan planete Zemlje”. U kategoriji djece od 1. do 4. razreda osnovne škole pobjedu je odnijela Osnovna škola Boliz Bola na otoku Braču, čiji su učenici oduševili radovima na zadanu temu “Klimatske promijene s naglaskom na ugrožene životinjske vrste”, dok su učenici srednje škole Ekonomska škola Braća Radić iz Đakova pobijedili u kategoriji od 4. do 8. razreda osnovnih škola te srednjih škola i to zahvaljujući radovima na zadanu temu “Dan planete Zemlje”.

Iva Šulentić, kao član žirija i ambasador projekta, uručila je nagrade pobjednicima te je naglasila kao je konkurencija bila zaista velika. Također, Iva je istaknula kako je pristigao uistinu veliki broj radova, točnije njih 180, što je rekord u odnosu na protekle godine.

Ove godine u sklopu projekta Eko-paket održano je šesnaest edukativnih radionica na kojima su djeca imala priliku naučiti kako pravilno razvrstati otpad, gdje ga odložiti te kako reciklirati upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu. Mališanima se kroz igru i zabavu želi prenijeti poruka da otpad nije “smeće”, već vrijedna sirovina koja se kasnije može koristiti u proizvodnji novih proizvoda, što je jedna od glavnih značajki kružnog gospodarstva.

Eko-paket već 5. godinu za redom okuplja eko škole i vrtiće iz svih dijelova Hrvatske s ciljem edukacije najmlađih naraštaja o važnosti brige za okoliš i načinima odgovornog ponašanja. Škole i vrtići, koji su prijavljeni u projekt, tijekom godine su sakupljali upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu te od iste izrađivali skulpture, čestitke, crtane radove ili druga kreativna remek-dijela na zadane teme – klimatske promijene, zaštita šuma, Dan planete zemlje i reciklaža.

Više informacija saznajte na službenoj web stranici www.eko-paket.hr

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari

PODIJELI
Prijašnja objavaAnimafest Zagreb 5. – 10. lipnja 2017.
Slijedeća objava