IZVIĐAČI O MENTALNOM ZDRAVLJU DJECE

Za vrijeme protekle školske godine, izviđački voditelji iz 28. Samostalne družine izviđača ‘Dubrava’ provodili su projekt pod nazivom ‘Izviđač brine i čuva: Mentalno zdravlje’. Cilj projekta bio je upoznavanje djece osnovnoškolskog uzrasta s temama vezanim uz mentalno zdravlje.

Dio projekta proveden je kroz mjesečne izviđačke radionice uživo na kojima je sudjelovalo više desetaka djece koja pohađaju više razrede osnovne škole. Na radionicama su im približene teme o kojima je uvijek važno pričati: suočavanje s nasiljem, odgovorno korištenje društvenih mreža, teškoće učenja, nenasilno rješavanje sukoba itd.

Kada epidemiološka situacija više nije dopuštala susrete uživo, mladi su volonteri dio svojih radionica preselili su u – virtualni svijet! Interaktivni virtualni sadržaji izrađeni u okviru ovog projekta i dalje su dostupni kroz sustav Moodle. Svi zainteresirani za pristup tim sadržajima mogu kontaktirati volontere putem elektroničke pošte udruge 28sdidubrava@scouts.hr kako bi im se izradio korisnički račun za pristup sustavu.

Volonteri koji su provodili projekt, zadovoljni uspjehom, nastoje dijeliti rezultate projekta kako bi što više naglasili važnost bavljenja temama vezanima uz mentalno zdravlje.

Također, potiču i ostale mlade koji imaju slične ideje koje žele provesti u djelo, da to učine kroz program Europskih snaga solidarnosti. Ovaj je njihov projekt bio dio programa pod nazivom Projekti solidarnosti, ali u sklopu ESS-a postoje i druge vrste projekata koje vrijedi istražiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 28. SDI “Dubrava” (@28.sdi.dubrava)

Oglas

Komentiraj

komentari