Jaggety sa više od 50 posto sušenog povrća dostupan u svim INTERSPAR dućanima!

Jasna Karavanić u sklopu projekta „Startaj Hrvatska“ predstavila mješavinu začina Jaggety

Odgajateljica Jasna Karavanić u petoj epizodi projekta „Startaj Hrvatska“, kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, predstavila je začinsku mješavinu za jela Jaggety. Riječ je o ručno rađenom, potpuno prirodnom dodatku jelima, koji ne sadrži bojila niti pojačivače aroma.

Ideja za stvaranje ovog proizvoda rezultat je Jasnine želje za promjenom prehrambenih navika i gubitkom kilograma. Prije osam godina odlučila je okrenuti novu stranicu u životu i poraditi na vlastitom zdravlju. Kako joj je u novoj vrsti prehrane nedostajalo okusa i mirisa, poželjela je nabaviti prirodan začin koji će moći svakodnevno konzumirati. Nezadovoljna svime što je pronašla na tržištu, ali ustrajna u odluci da pronađe ono što traži, Jasna je počela eksperimentirati.

Nakon isprobavanja brojnih receptura, omjera i udjela pojedinog povrća, uskoro je došla do idealne formule i nazvala je Jaggety. Ova mješavina začina sadrži više od 50 posto sušenog povrća – mrkvu, korijen celera, korijen pastrnjaka, poriluk te list peršina uz dodatak himalajske soli i kurkume. Jasna ga izrađuje ručno i od namirnica s domaćih OPG-ova. Zbog načina prerade povrća i procesa izrade začina, hranjive vrijednosti namirnica maksimalno su očuvane. Jaggety, neizostavan u svakoj kuhinji, omogućava uživanje u bogatom okusu jela.

Jasnu su pozitivne reakcije obitelji i prijatelja motivirale da se prijavi na projekt „Startaj Hrvatska” kroz koji joj je stručni tim SPAR-a Hrvatska pomogao u savladavanju svih izazova na putu ostvarenja njenih snova – od prikupljanja potrebne dokumentacije, preko zadovoljavanja zakonskih zahtjeva za hranu, do izrade specifikacije proizvoda i drugih važnih koraka. SPAR je Jasni pomogao u pronalasku partnera za rezanje, mljevenje i sušenje povrća kako bi povećala svoj kapacitet proizvodnje, a koji je bio važan za dolazak  proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.

Jaggety danas možete kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Osim Jasne, priliku za poduzetnički iskorak i plasman svojih proizvoda uz pomoć SPAR-a Hrvatska dobilo je još sedam poduzetnika. Njihove životne i poduzetničke priče gledatelji mogu pratiti subotom u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV.

 

Oglas

Komentiraj

komentari