Jedinstvena izložba najnagrađivanijeg hrvatskog fotografa Petra Sabola u karlovačkoj Aquatici

13. rujna 2017. – Od 15. rujna posjetitelji karlovačke Aquatike moći će pogledati jedinstvenu izložbu fotografija čudesnog svijeta prirode viđenu kroz objektiv umjetnika Petra Sabola, fotografa kojeg odlikuje preko 500 različitih nagrada osvojenih diljem svijeta. Fotografije će biti izložene u Aquatici od 15. rujna 2017. do 15. lipnja 2018. godine, a u tom razdoblju posjetitelji mogu uživati u nesvakidašnjim prizorima bogatstva života koji nas okružuje iz nevjerojatne blizine. Urednik izložbe je Davor Žerjav, a pokrovitelji ovog jedinstvenog putovanja kroz, u trenutku zamrznut svijet prirodnih ljepota, su Aquatika – slatkovodni  akvarij Karlovac, Fotoklub Čakovec, Grad Karlovac i Fotofan.

Fotografije će biti izložene kroz četiri serije. Prva je bajkovita, snimljena starim Trioplan 100mm objektivom koji se proizvodio sredinom 20. stoljeća. Njegova optička nesavršenost i meko crtanje osiguravaju upravo taj bajkoviti dojam. U drugoj seriji koristi svu raskoš i ljepotu raspršene svjetlosti u kapima jutarnje rose. Treća serija obiluje ekstremnim makrosnimcima kojima autor pokazuje svoje umijeće i tehničku preciznost. Četvrta serija predstavlja fascinantan svijet kukaca koji preklapanjem nesimetričnih kadrova stvaraju dojam humornog.

Petar Sabol Sharpeye rođen je 1981. u Čakovcu, a fotografijom se počeo baviti 2007. Iste se godine priključuje Fotoklubu Čakovec i postaje njegov aktivni član. Od samoga početka svojega fotografskog rada očaran je prirodom i njezinim svijetom, pogotovo područjem makrofotgrafije. Njegove fotografije prikazuju i dočaravaju trenutke iz života prirode koje je većini ljudi teško ili gotovo nemoguće vidjeti u stvarnosti zbog sve većeg otuđenja od prirode. Zahvaljujući vrlo predanome i sistematičnome radu, bilježi nevjerojatne kadrove u kojima je glavni kompozicijski sastojak najljepše prirodno svjetlo. Tim idealiziranjem ljepote prirode zauzima svoj čvrst i pozitivan stav prema ljepoti i čudesnosti prirode. Sabol je najnagrađivaniji hrvatski fotograf, odlikovan je s preko 500 nagrada osvojenih diljem svijeta za svoje fotografije, koje su objavljivane u najrenomiranijim svjetskim časopisima (Mirror, Telegraph, The Sun, The Daily Mail, Meridijani) te je redoviti član žirija na međunarodnim izložbama i fotografskim natjecanjima.

Oglas

Komentiraj

komentari