Jedinstveni dječji međunarodni teniski turnir Dubrovnik DUB Bowl

14. lipnja 2018. – Prestižni hrvatski boutique hotel Villa Dubrovnik, u vlasništvu Doğuş grupe, postao je sponzor međunarodnog teniskog turnira za djecu Dubrovnik DUB Bowl. Riječ je o najbrže rastućem turniru na svijetu koji je u samo četiri godine ugostio oko petsto mladih tenisača. Ove godine sudjeluje čak 56 zemalja među kojima su Brazil, Kina, Norveška, Mađarska, Finska, Švicarska, Alžir, Kenija, Iran te argentinska reprezentacija.

Dubrovnik DUB Bowl naglasak stavlja na upoznavanje djece s drugačijim kulturama te građenje prijateljstva s djecom različitih nacionalnih pripadnosti. Turnir mladima pruža jedinstvenu priliku da dokažu svoje vještine na zemljanom terenu i to pred velikim brojem sportskih agenata koji dolaze kako bi s najboljima od njih potpisali ugovore te ih vodili na putu prema profesionalnom bavljenju ovim sportom. Ove se godine očekuje više 160 djece iz čitavog svijeta, a turnir će se odvijati pod sponzorstvom Ville Dubrovnik kako bi se mladima pružila prilika da u potpunosti ostvare svoje sportske potencijale.

„Redovito pružamo podršku razvoju sporta u zajednici, a posebno nam je važno poticati mlade na aktivno bavljenje sportom. Teniski turnir Dubrovnik DUB Bowl okuplja djecu iz svih krajeva svijeta i financira djecu različitih imovinskih statusa te upravo zbog toga ima našu potporu.  Sport mora biti dostupan svima, bez iznimke“, izjavila je Mirna Stražičić Lončar, direktorica hotela Villa Dubrovnik.

Doğuş grupa kontinuirano podržava društveno odgovorne projekte među kojima je i globalni projekt „Stay in the game“ kojem je cilj obnova košarkaških igrališta u socijalno ugroženim sredinama. Tako je u sklopu ovog projekta Doğuş grupa obnovila košarkaško igralište u Vukovaru 2016. godine.

Košarka, baš kao i tenis te ostali sportovi, djeci usađuju sportske navike od najranije dobi. A glavni cilj ovog turnira, kojeg je 2014. godine pokrenuto Tenis centar Dubrovnik, je predstaviti tenis te važnost sporta i obrazovanja u odrastanju i sazrijevanju najmlađih, a organizira se u dvije kategorije – za djecu do 11 i do 13 godina.

„Ponosni smo da već pet godina za redom organiziramo međunarodni teniski turnir za djecu od 11 do 13 godina te da smo prepoznati kao jedinstveni u cijelome svijetu. Djeca koja nastupaju na ovom turniru nazivaju ga svojim Grand Slamom, a već ove godine na Roland Garrosu je nastupila naša pobjednica iz 2015. godine. Svake godine sudjeluje sve više zemalja iz čitavog svijeta i veliko je zadovoljstvo vidjeti djecu različitih kultura koja ne govore isti jezik, ali se razumiju kroz tenis“, kazao je Pasko Barović, organizator turnira Dubrovnik DUB Bowl.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari