Još samo danas i sutra Sarajevo u Zagrebu 2016.

7. rujna u Galeriji Velvet svečano je otvoreno još jedno izdanje Ja BiH festivala…5 dana Sarajeva u Zagrebu 2016. na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavat će se projekcije filmova, izložbe, zabava, promocije knjiga, gastro druženja, radionice i rock koncert, ne propustite posjetiti Sarajevo u Zagrebu još danas i sutra!

Festival je započeo Urbanim piknikom pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, koje su uz gastro delicije Bosne i Hercegovine vodile razgovor o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prvu večer obilježio je koncert renomiranih glazbenika sopranistice iz Tuzle Vedrane Šimić i pijanista Darijana Ivezića iz Zagreba, plesna točka balerine Nadže Pušilo iz Udruženja umjetnika Bell Arte Sarajevo i gastro show Gabriele Ključe i Igora Gudana.

Današnji dan festivala obilježit će filmska radionica kreativnosti i mašte malog Magacina kabare koja će se održati u Kući Udruga Spajalica (Medulićeva 34/2), a koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu održat će se i promocija slikovnice za djecu „Bajka o mjesecu“ i razni filmovi. Isti dan u Galeriji Kranjčar bit će izložba u sklopu ciklusa Mentalni sklop / Bojan i Dalida Hadžihalilović / Enjoy Sara-Jevo, DESIGN TRIO, Razglednice iz Sarajeva 1993. Izložbu otvara Feđa Vukić. Večer producentske kuće Spiritus movens na kojoj će se moći pogledati projekcija filma „ Belladonna „ , Dubravka Turić, kratki igrani film,17′ i premijera prije redovne distribucije „ Naša svakodnevna priča“ Ines Tanović, igrani film, 89′

Zadnja večer festivala obilježit će filmovi Skrivena premijera SFF 2016 „ dokumentarni film i „ Smrt u Sarajevu“ Danis Tanović.

Detaljni program možete pogledati na službenoj web stranici Festivala.

Upoznajte bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, te veliku povezanost Zagreba i Sarajeva!

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari